Plans imprescindibles per aquest cap de setmana a l'Alt Empordà

Et presentem un recull de les millors propostes per gaudir del temps lliure a la comarca

Els millors plans per aquest cap de setmana.

Els millors plans per aquest cap de setmana.

Aquest cap de setmana, l'Alt Empordà presenta un bon ventall de propostes per sortir de casa. N'hem fet una selecció per a tu.

III Fira Transfronterera d'Editorials Independents de Figueres

  • Dissabte 11 de novembre, de 10 a 20 hores
  • Rambla

La Rambla de Figueres acull aquest dissabte, 11 de novembre, la tercera edició de la Fira Transfrontera d’Editorials Independents. Inclourà parades amb venda de llibres de les principals editorials de l’Empordà, així com segells de la Catalunya Nord i de les comarques gironines. Enguany participen tretze editorials: Albertí Editor, Edicions Cal·lígraf, Edicions Sidillà, Editorial Gorbs, El Cep i la Nansa Edicions, Godall Edicions, Lapislàtzuli Editorial, Llibreria Catalana, Llibreria-Galeria Artèria, Neret Edicions, Ònix Editor, Úrsula Llibres i Voliana Edicions. A més de la venda de llibres, també s'han programat activitats durant tot el dia. 

Festivalet de Roses

  • Dissabte 11 i diumenge 12 de novembre, tot el dia
  • Plaça de la Perola

Roses celebra el Festivalet, l’estiuet de Sant Martí i les postes de sol, a la plaça de la Perola, els dies 11 i 12 de novembre. En aquesta edició del Festivalet, que inclou propostes musicals i gastronòmiques, destaquen les actuacions, el dissabte 11, de Guillem Ramisa, Abril Gabriele i Mercabanda, mentre que el diumenge 12 pujaran a l’escenari de la platja de la Perola, Carlota Flaneur i Clima. Com a novetat, enguany la programació musical s’allargarà amb les ambientacions dels DJ’s Radio Cassete Nights i DJ Lia Jensen. A banda d’aquestes propostes musicals, es comptarà amb la participació de diferents establiments gastronòmics. 

Repte del Dr. Soler a Castelló d'Empúries

  • Fins al 30 de novembre, de 9 a 23 hores
  • Platja de la Rubina

El Repte del Doctor Soler es va crear ara fa 8 anys amb l’objectiu de promoure l’activitat física i la vida saludable a l'Alt Empordà i a la Costa Brava. La iniciativa proposa cada mes una sortida a una població diferent, i aquest novembre arriba a la platja de La Rubina de Castelló d'Empúries. En aquest cas, s'ha plantejat un recorregut de 5 quilòmetres. Com sempre, les persones participants hauran de descarregar-se l’aplicació per a telèfons mòbils Strava i registrar la seva participació en la ruta.

Curs d'iniciació al tast de vi a Llançà

  • Dissabte 11 de novembre, a les 18 hores
  • Oficina de turisme

Llançà ha impulsat un curs d'iniciació al tast de vi, una proposta que vol transmetre els fonaments bàsics del tast de vi. Anirà a càrrec d’Empordàlia, i es tastaran vins d’elaboracions diferents i s'identificaran les seves particularitats. El preu són 5 euros (Pagament in situ. Cal portar-ho just). Per participar cal reserva prèvia; les places són limitades.

Festes majors en honor a Sant Martí

  • Dissabte 11 i diumenge 12 de novembre, tot el dia
  • Diverses poblacions de la comarca

Diverses poblacions de l'Alt Empordà celebren aquest cap de setmana la seva festa major en honor a Sant Martí. S'han programat activitats a municipis com El Far, Maçanet, Pau, les Escaules, Peralada, Pontós i Vilarig. Entre altres, hi haurà ballades de sardanes, oficis solemnes, curses de drons, festes de la poesia, presentacions de llibres, cercaviles... En definitiva, propostes per totes les edats i per a tots els gustos.