L’Armentera proposa una exhibició i curses de drons i consoles retro per la seva festa major

La celebració s’enceta aquest divendres 10 de novembre amb la representació de «La recomanada de Mr. Dupont» a càrrec de l’associació teatral 30 de febrer

La comèdia "La recomanada de Mr. Dupont". | JORDI BLANCO

La comèdia "La recomanada de Mr. Dupont". | JORDI BLANCO / CRISTINA VILÀ BARTIS. l’ARMENTERA

Cristina Vilà Bartis

Cristina Vilà Bartis

L’Armentera es prepara per viure amb intensitat la festa major de Sant Martí, una celebració que inclou moltes novetats per animar als veïns a participar com una exhibició de drons, que també inclou curses i consoles retro. A més, per innovar l’Ajuntament ha apostat per obrir la festa, divendres 10 de novembre, a les 9 del vespre a la Sala Nova, amb una obra de teatre, pensada per a tots els públics, de la mà de l’associació teatral 30 de febrer i la seva darrera producció, la comèdia La recomanada de Mr. Dupont, estrenada a l’octubre a Figueres amb un gran èxit.

El cartell de la festa d’hivern, que segons la regidora de Cultura Elvira Fàbrega vol que agafi entitat i volada, talment com té ja la d’estiu, manté els actes tradicionals com la popular trencada d’olles que es fa dissabte a les 11 del matí al pàrquing de la Sala Nova, un espai que antigament era un mini pavelló. «Són cent cinquanta olles que han pintat els infants de l’escola i esperem que la proposta agradi», detalla Fàbrega. Dissabte, en coincidir amb la festivitat de Sant Martí, també es fa l’ofici solemne amb un concert de sardanes amb la cobla Cervianenca, habitual a la festa d’hivern.

Activitats infantils

Els infants també tenen el seu racó propi. Així, dissabte a les 4 de la tarda obre les portes un espai lúdic amb jocs i música ambient, una proposta que també es va fer l’any passat amb molt bona acollida. No faltaran tampoc escacs per la mainada promoguts per l’associació El Pont Nou. I, per atraure a un públic més jove, l’Ajuntament ha apostat fort amb gent de casa, concretament amb els Panxuts Beer Band, «que tenen molts seguidors a l’Armentera, però també a tot l’Empordà». Completen el cartell Vizuri, una formació de versions que va agradar molt a la Comissió de Festes, que actualment ha obert les portes als joves del poble a participar-hi. La nit s’allargarà amb un dj.

Diumenge, la festa continuarà. Al matí, es preveu que el Cafè Catalunya, el cafè de tota la vida al centre del poble, organitzi un vermut musical com fa tots els diumenges. A la tarda, a partir de les 4, l’Ajuntament reprèn les activitats amb una proposta singular i diferent al camp de futbol: una cursa de drons, una activitat que fa un temps es va fer a Roses i que han volgut portar a l’Armentera, però amb drons locals. També s’exhibiran juntament amb consoles retro. «Vam pensar que era una bona proposta per als adolescents i joves als quals els interessa la nova tecnologia», comenta Fàbrega. No faltarà música i servei de bar per acabar d’amenitzar. Una hora més tard, ja a la Sala Nova, la cobla Osona tancarà la festa major amb sardanes.

[object Object]

Elvira Fàbrega referma la voluntat de l’Ajuntament de voler potenciar les properes festes d’hivern. Si ara tota l’activitat gira entorn la Sala Nova, ja treballen, explica, en «projectes per tenir espais més grans coberts».

Notícies relacionades