Kontra Pelo i Lia Jensen obren amb la Nit Jove la festa de Sant Miquel de Fluvià

L’actuació es fa divendres i forma part d’una programació àmplia que culmina diumenge amb l’obra «Crim qualificat» amb la Cia. Quina obra fem?

La colla bastonera local Els Picots del Fluvià, el juliol d’aquest any, en una actuació. | PICOTS DEL FLUVIÀ

La colla bastonera local Els Picots del Fluvià, el juliol d’aquest any, en una actuació. | PICOTS DEL FLUVIÀ / REDACCIÓ. SANT MIQUEL DE FLUVIÀ

Emporda.info

La Nit Jove amb les actuacions de Kontra Pelo i la Dj empordanesa Lia Jensen obrirà, aquest divendres a la sala, la festa major de Sant Miquel de Fluvià. Serà el preludi d’una programació intensa que culminarà el diumenge a la tarda amb l’estrena de l’obra Crim qualificat, una adaptació lliure de la comèdia de Joan Rosquellas Gil, a càrrec de la companyia de teatre amateur Quina obra fem?, dirigida per Ives Gras.

Després del tret de sortida, la festa major continuarà dissabte de bon matí amb el tradicional concurs de dibuix a la plaça de la vila, obert a tots els infants que hauran de dur-se el material. Quasi al mateix temps, a les dotze del migdia, però al claustre, tindrà lloc un acte literari i musical d’homenatge al mestre Miquel Oliveres i Cases (1907-1998), de qui aquests dies es recorden els vint-i-cinc anys del seu traspàs. Així, a la mateixa sala del Claustre es pot veure una exposició de quadres, fotografies i llibres a la Sala organitzada per l’associació Sant Miquel de Fluvià, un record per la memòria.

Gimcana i sardanes

D’altra banda, la tarda del dissabte l’obrirà La família Guirigall amb una animació infantil a la plaça. Tot seguit, es farà entrega dels premis del concurs i es repartirà xocolatada entre tots els assistents. La festa tindrà continuïtat a la nit, a partir de les 9, amb un sopar popular i ball amenitzat pel duet Gerunda. Diumenge serà la jornada més tradicional amb una gimcana familiar pels voltants del nucli antic conduïda per Terramar. Al migdia s’ha programat una actuació de la colla bastonera de Sant Miquel, Els Picots del Fluvià. Serà l’acte que precedirà l’ofici amb acompanyament de la cobla Principal de la Jonquera que, més tard, interpretarà tres sardanes i vermut de germanor. Ja a la tarda no faltarà el partit de futbol que enfrontarà a l’equip local amb L’Escala. La festa major es tancarà amb la representació teatral al local social Vallgarriga. No es vendran entrades sinó que hi haurà taquilla inversa.