Palau-saverdera

Palau-saverdera celebra la seva Festa Major d’hivern

Programen un escape room, una conferència, sardanes i ball

Animació infantil durant la festa de la Candelera de Palau-saverdera el 2020.

Animació infantil durant la festa de la Candelera de Palau-saverdera el 2020. / Gerard Blanché

Emporda.info

La festa de la Candelera es concentra al llarg de tres dies i inclou diferents actes que busquen engrescar els palauencs. Aquest any torna l’escape room exterior però amb una aventura diferent de la de l’any passat.

La festa major comença el divendres 3 de febrer a dos quarts de set amb la presentació del llibre 200 masos i veïnats del Cap de Creus i de l’Albera Marítima, a càrrec de l’autor, Arnald Plujà. Es fa a la sala de conferències del Centre Cívic i després de l’acte hi haurà cava i pastes per a tots els assistents.

Dissabte arrenca amb una activitat que estarà oberta tot el dia, un escape room exterior anomenat: Agents secrets de Palau-saverdera, a càrrec de l’empresa Imagina Girona. Per poder-hi participar s’ha d’estar inscrit prèviament. La festa continua a la sala gran del Centre Cívic amb animació infantil a les cinc de la tarda amb el grup Els Atrapasomnis que proposen un espectacle molt intens, emocionant i divertit.

El darrer dia de la Candelera serà diumenge. Serà aleshores quan es visqui un dels moments essencials de la festa: l’encesa i benedicció de les candeles. Aquesta es fa durant l’ofici solemne a l’església. Les candeles són repartides pel capellà entre els fidels i s’encenen durant l’ofici. Un cop acabat, cadascú se l’endú a casa. És creença popular que les candeles beneïdes aquest dia, que justament s’escau ben bé en diumenge, tenen virtuts protectores. Després de la missa es preveu la interpretació de sardanes al centre cívic a càrrec de l’Orquestra Costa Brava. Aquesta mateixa formació serà l’encarregada de cloure la celebració amb un concert i un ball a partir de les sis de la tarda.