Girona

Girona acull una nova edició de les Jornades de ciència-ficció

La biblioteca Carles Rahola les promou juntament amb Oci Ficció, d'arrels figuerenques, i el programa «Ningú no és perfecte»

Sisena edició de les Jornades de ciència-ficció, fantasia i terror de Girona.

Sisena edició de les Jornades de ciència-ficció, fantasia i terror de Girona. / Gencat

Emporda.info

La Biblioteca pública de Girona Carles Rahola, l’entitat Oci Ficció, amb arrels figuerenques, i el programa de ràdio i podcast Ningú no és perfecte, organitzen la sisena edició de les Jornades de ciència-ficció, fantasia i terror de Girona des d’aquest divendres 20 de gener fins al dissabte 28. Les jornades, que es fan a la mateixa biblioteca, es componen de xerrades i projeccions cinematogràfiques, entre les quals destaquen Star Wars Episodi VI: El retorn del Jedi, Star Trek II: La ira de Khan, i el visionat del film A la recerca de l’arca perduda, el darrer dia.

Les jornades s’inauguren divendres amb l’habitual Divendres de videojocs, una tria de jocs relacionats amb la fantasia i la ciència-ficció. Dimecres 25, s’ha previst la visita de la il·lustradora gràfica i caricaturista constructivista Maria Picassó, dibuixant de la portada de la versió rústica de Dune, de Mai Més Llibres, i icon artist del videojoc Star Trek: Timelines. Dijous 26 tindrà lloc la xerrada Traduir Tolkien amb l’escriptor i poeta, Francesc Parcerisas, traductor dels llibres d’El hòbbit i El senyor dels anells en català, i el traductor audiovisual Dani Solé, traductor de la sèrie El Senyor dels Anells: Els anells de poder. Finalment, divendres, participarà la crítica de televisió Mònica Planas en una proposta de ràdio podcast repassant algunes de les històries de la televisió que narra en el llibre El petó del capità Kirk. La volta al món de la tele en 80 històries.