El Port de la Selva

El jove pianista Giacomo Menegardi vol despertar «passions» a Sant Pere de Rodes

El pianista Giacomo Menegardi

El pianista Giacomo Menegardi / Doriano Bortoluzzi

Emporda.info

El jove pianista italià Giacomo Menegardi actua aquest dimecres, a les 8 del vespre, dins el Festival de Música de Sant Pere de Rodes, al Port de la Selva. L’intèrpret presenta el recital Con Passione que inclou un repàs a obres de gran compositors com Scarlatti, Chopin, Liszt, Mendelssohn, de qui ha escollit la Fantasia Scottish Sonata, i Prokofiev.

Giacomo Menegardi va iniciar els seus estudis de piano als sis anys i als tretze ja va debutar en solitari oferint un primer recital. Des dels onze anys ha guanyat més de trenta primers premis absoluts en concursos nacionals i internacionals per a joves pianistes. El 2020 va endur-se el W.A. Concurs Internacional de Piano Mozart de Lugano. Entre altres apunts, cal destacar que als quinze anys va debutar al Teatro la Fenice de Venècia i amb l’orquestra, als 14 anys, al Teatro de Belluno.

El concert de Menegardi no és l’únic que s’ha programat aquesta setmana. Dissabte, també a les 8 del vespre, actuen el reconegut violinista turc Cihat Askin acompanyat de la pianista Cana Gürmen de qui la crítica exalça el seu «excepcional control, textura única i qualitat». Pel recital, els dos músics han escollit inteprretar una fantasia i Serenata de Schubert, i peces d’Arensky, Elgar, Albéniz, Piazzola, Paganini -concretament La Campanella Op. 7- i dues obres del mateix Askin.