El pessebre vivent de Peralada arriba als quaranta anys amb nous espais per visitar

El recorregut s’inicia a l’espai de la Muralla i acull vint-i-quatre escenes bíbliques i quotidianes

Una escena del pessebre vivient de Peralada

Una escena del pessebre vivient de Peralada / Ajuntament de Peralada

Empordà.info

El pessebre vivent de Peralada amb motiu dels seus quaranta anys d’història presenta nous espais per visitar al centre històric, millores en l’ambientació i canvi d’horari. El recorregut s’inicia a l’espai de la Muralla i travessarà cases privades, carrers, monuments com l’església parroquial, el claustre de Sant Domènec, el claustre gòtic de la Casa de la Vila, i altres indrets. La representació inclourà vint-i-quatre escenes bíbliques i de vida quotidiana, així com alguns oficis antics com el ferrer, els picapedrers, els traginers, el sabater o les remeieres.

El pessebre vivent no seria possible sense els prop de 150 voluntaris entre figurants, tècnics de so, il·luminadors, cosidores i membres de l'organització en general; i tampoc sense la participació dels veïns i veïnes que cedeixen els seus portals com a part del recorregut.

Una escena del Pessebre Vivent de Peralada

L'escena del naixement al Pessebre Vivent de Peralada / Ajuntament de Peralada

Enguany les portes s'obriran a dos quarts de set de la tarda per tal que els assistents puguin visitar aquesta representació i després assistir posteriorment a altres activitats Nadalenques com el joc la Quina, que també es duen a terme a Peralada en les mateixes dates. Amb aquestes novetats, l'Ajuntament del municipi reafirma el seu compromís amb la preservació i l'enriquiment d'aquesta celebració tradicional, aportant millores significatives per a la comunitat local i els visitants. L'any passat el consistori també va apostar per recuperar i promocionar el patrimoni, quan va retornar al centre històric per contribuir a la promoció i la descoberta de la vila.

"L'any passat, i després de dos anys d'aturada per la pandèmia, juntament amb un grup de trenta persones voluntàries, es va decidir reprendre'l i traslladar-lo al centre històric. Això ens va permetre obrir les portes de les cases i diversos monuments donant unes escenografies totalment renovades", explica Laura Sánchez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Peralada.

L’estrena serà el dia de Nadal i repetirà el 26 i 30 de desembre i l’1 de gener. Per primer cop, les entrades es poden comprar anticipadament a través de la web de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya. El preu de l'entrada general és de 5 euros. El passi és gratuït per a infants de fins a 10 anys i/o amb el Carnet del Super3. L'any passat més de 2.000 persones van visitar el pessebre "vam quedar molt contents amb aquesta xifra i esperem que enguany augmenti més la xifra i els que ja van venir puguin veure les millores i noves escenes que hem preparat", declara Sánchez.