Nissan continua amb la simfonia de models amb l’arribada ara del nou Nissan Juke Hybrid. Es tracta de la versió híbrida del crossover compacte del segment B amb què la marca vol presentar una oferta sòlida en matèria de transició a l’electrificació. Híbrid per al Juke, e-Power per al Qashqai i elèctric pur per a l’Ariya. Amb el Juke Hybrid Nissan obre una finestra a una tecnologia que fins ara no havia utilitzat a la seva gamma.

La diferenciació del Juke Hybrid arriba, evidentment, de la mà de la mecànica. Es tracta d’una tecnologia ja provada en altres models de l’Aliança Renault-Nissan-Mitsubishi, el Renault Captur eTech és el millor exemple. La bateria que es fa servir és la mateixa que la del model francès (1,2 kWh), encara que en aquest cas està refrigerada per aigua i alimenta un petit motor elèctric (36 kW, 49 CV, d’origen Renault) associat a un propulsor de 1.6 litres i quatre cilindres de benzina (d’origen Nissan) que proporciona una potència total de 145 CV. També incorpora un generador d’alt voltatge de 15 kW. Aquest conjunt disposa de tres modes de conducció; ECO, Normal i Sport.

A la consola central, hi ha el botó de l’e-Pedal

A la consola central, hi ha el botó de l’e-Pedal Xavier Pérez

El sistema de funcionament d’aquest model híbrid permet arrencar en mode 100% elèctric i rodar sense activar el motor de combustió. Estem davant d’una tecnologia eficient i segons ens apunten des de la marca es pot fer una conducció elèctrica urbana fins als 55 km/h. La gestió del motor maximitza automàticament el funcionament en mode elèctric, i incorpora al quadre de comandaments un botó EV que es pot utilitzar en qualsevol moment per forçar la marxa en mode elèctric. Sempre que l’estat de càrrega de la bateria ho permeti, el Juke Hybrid funciona com a vehicle 100% elèctric.

El Juke Hybrid compta amb característiques pròpies com els logotips «Hybrid» o les llantes Aero de 19

El Juke Hybrid compta amb característiques pròpies com els logotips «Hybrid» o les llantes Aero de 19 Xavier Pérez

Frenada i e-Pedal

La frenada regenerativa del nou Juke Hybrid també és un dels seus punts forts. El motor elèctric també actua com a generador captant l’energia cinètica. Es combina la frenada de fricció tradicional amb la regenerativa, obtenint una major eficiència tant en la força de la frenada com en la recuperació de l’energia. A més, entre les tecnologies que fan del Juke Hybrid una bona oferta, podem destacar l’e-Pedal. Aquest sistema de Nissan permet controlar el moviment de l’automòbil una vegada activat exclusivament amb el pedal de l’accelerador. Quan s’aixeca el peu de l’accelerador, s’aplica una frenada moderada (fins a 0,15 g) i el cotxe desaccelera.

A vegades cal la frenada addicional de peu per desaccelerar de forma més contundent, i és necessari per assolir la parada completa (la funció de retenció automàtica es pot seleccionar per obtenir més comoditat). Des de la marca ens confessen que el 75% de l’ús del model serà en mode híbrid, ja que els trajectes diaris no solen superar els 45 km.

El Juke Hybrid compta amb característiques pròpies com la nova graella davantera amb el nou logotip de Nissan

El Juke Hybrid compta amb característiques pròpies com la nova graella davantera amb el nou logotip de Nissan Xavier Pérez

Nous detalls

Analitzat el component tecnològic, assenyalem els aspectes estètics d’aquest nou Juke Hybrid. Cal tenir en compte que els canvis són de poca envergadura. La graella davantera és de nou encuny, amb el nou logo de Nissan a la part frontal. Al lateral i la part posterior s’introdueix el logo Hybrid, estrena color Magnetic Blue i llantes Aero de 19 polzades i tall N Desing. També destaca pel seu aleró del darrere, muntat sobre la porta. Cal destacar que la capacitat del maleter es redueix fins als 354 litres davant dels 422 del de combustió.

A l’interior, hi ha pocs canvis però significatius. A la instrumentació el rellotge dret mostra la velocitat i l’esquerre presenta un mesurador de potència. A la part inferior del rellotge esquerre, hi ha un indicador que mostra l’estat de càrrega de la bateria. Disposa d’una pantalla de 7 polzades ubicada entre els dos rellotges del quadre d’instruments on es pot mostrar una representació visual del flux de potència, mostrant tots els diferents fluxos.

Indicadors

El botó d’accionament del sistema e-Pedal es troba a la consola central, darrere del botó del fre d’estacionament elèctric, mentre que el botó per activar el mode 100% elèctric es troba entre les sortides d’aire centrals. Quan s’activen e-Pedal i el mode EV, apareixen indicacions visuals a la part inferior de la instrumentació.

La marca ofereix una versió de llançament Juke Première Edition per 32.250 euros, amb una producció limitada per a Espanya a 350 unitats. A partir d’aquí l’oferta es configura per al model d’accés N-Connecta per 31.350 euros, mentre que per a l’acabat N-Desing el preu és de 32.450 euros. Per a la variant Tekna, la part més alta de la gamma, la tarifa oficial se situa en els 34.200 euros.