Un turista mort i dos de ferits en un atac a París que s'investiga com un atemptat terrorista

La policia francesa deté l’agressor poc després dels fets

Un cotxe d'emergències a París

Un cotxe d'emergències a París / .

ACN

Un turista ha mort aquest dissabte a la nit després de ser atacat amb un ganivet a París. Durant la persecució policial, l’agressor va ferir a dues persones més amb un martell. La policia francesa va poder detenir-lo i s'investiga com un atac terrorista. Els fets van succeir cap a les nou del vespre a prop de la Torre Eiffel, una de les zones més turístiques de la capital francesa. Segons el ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, l’arrestat va cridar "Al·là és gran" i va explicar als agents que no podia suportar que els musulmans estiguessin morint a l’Afganistan i Palestina. La Fiscalia Antiterrorista s'ha fet càrrec de la investigació.

Darmanin també va informar que l’agressor ja havia estat detingut amb anterioritat per un intent d’atac al districte empresarial de La Défense.

El president francès, Emmanuel Macron, ha mostrat a través d’un missatge a la xarxa social X el seu condol i suport a la família de la víctima i ha desitjat la recuperació dels ferits. També va mostrar “el seu sincer agraïment a les forces d’emergència que han fet possible la ràpida detenció del sospitós”.