Israel mata el cap del comandament aeri de Hamàs que va planejar l’atac del 7 d’octubre

Les Forces de Defensa i l’Agència de Seguretat han informat aquest dissabte en un comunicat conjunt de la mort d’Abu Rakaba, sense precisar el lloc on va morir

Israel mata el cap del comandament aeri de Hamàs que va planejar l’atac del 7 d’octubre

Israel mata el cap del comandament aeri de Hamàs que va planejar l’atac del 7 d’octubre / HANNIBAL HANSCHKE / EFE

Redacció

Avions de combat israelians han abatut en les últimes hores el cap del comandament aeri del grup islamista palestí Hamàs, Asem Abu Rakaba, que va prendre part en la planificació de l’atac del 7 d’octubre passat contra Israel.

Les Forces de Defensa i l’Agència de Seguretat d’Israel han informat aquest dissabte en un comunicat conjunt de la mort d’Abu Rakaba, sense precisar el lloc on va morir.

La nota explica que Abu Rakaba era responsable dels drons, parapents i de la defensa aèria de Hamàs. Així mateix, va planificar l’atac del 7 d’octubre passat contra les comunitats israelianes pròximes a Gaza, que va deixar 1.400 morts, uns 5.000 ferits i més de 200 ostatges que van ser portats a Gaza.

«Va ordenar als terroristes que s’infiltressin a Israel amb parapents i va ser responsable d’atacs amb dron contra posts de les Forces de Defensa israelianes», indica el comunicat.

Bombardeig contra els «terroristes de Hamàs»

Des de l’inici de la guerra entre Israel i Hamàs, que va començar amb l’atac contra territori israelià per part dels islamistes el 7 d’octubre, l’Exèrcit ha matat diversos dirigents de Hamàs, que controla la Franja de Gaza.

Fa dos dies va abatre en un bombardeig el «número dos» de la Direcció d’Intel·ligència del grup, Shadi Barud, que Israel considerava coautor intel·lectual dels atacs contra el seu territori.

Ahir a la nit, el portaveu de l’Exèrcit israelià, Daniel Hagari, va anunciar que les seves forces ampliarien des d’ahir les operacions terrestres a la Franja de Gaza, en paral·lel als bombardejos sobre l’enclavament, que han deixat més de 7.300 morts.

En un altre comunicat, les Forces de Defensa d’Israel han dit aquest dissabte que han «colpejat» uns 150 objectius subterranis al nord de la Franja de Gaza, com túnels i posts de combat sota terra. Ha afegit que «diversos» membres de Hamàs han mort per aquests atacs aeris.

TEMES