L'Índia llança una sonda solar pocs dies després del seu reeixit allunatge

Un dels principals objectius de la missió és investigar la corona solar i l'acceleració del vent solar

Llançament de la sonda solar índia Aditya-L1

Llançament de la sonda solar índia Aditya-L1 / ISRO

EP

La sonda solar Aditya-L1 s'ha enlairat sense incidents aquest dissabte del Centre Espacial Satish Dhawan indi a les 11.50 hores (8.20 hores a l'Espanya peninsular) pocs dies després que el programa espacial indi fos notícia pel seu reeixit allunatge amb una sonda lunar i convertís el país en el primer a aconseguir arribar al pol sud del satèl·lit.

L'"observatori solar" llançat aquest dissabte ja ha iniciat una òrbita el·líptica entorn de la Terra, pas previ d'un viatge de 125 dies i 1,5 milions de quilòmetres que el durà al punt de Lagrange L1, un dels llocs d'equilibri entre les forces gravitatòries entre el Sol i la Terra.

L'Agència Índia de Recerca Espacial ha destacat que un dels principals objectius de la missió és investigar la corona solar i l'acceleració del vent solar i la seva influència en el clima terrestre.

La sonda Aditya-L1 porta set aparells de mesurament diferents: tres dels quals per estudiar la llum solar i quatre més per mesurar el plasma i els camps magnètics.

El més important és el Coronògraf de Línia d'Emissió Visible, que enviarà unes 1.440 imatges diàries per al posterior estudi i anàlisi a terra.