Església

Octavi Vilà ja és el bisbe de Girona

Lluc Salellas, Oriol Junqueras o Jordi Pujol, entre elsm és d'un miler d'assistents a l'ordenació

El nou bisbe de Girona, saludant els assistents a la seva cerimònia d'ordenació.

El nou bisbe de Girona, saludant els assistents a la seva cerimònia d'ordenació. / Ariadna Reche

Meritxell Comas

Octavi Vilà és, oficialment, des de dos quarts de set de la tarda, el nou bisbe de Girona. Feia una hora i mitja que havia començat la cerimònia d'ordenació i el moment ha arribat just després de la promesa de l'escollit, la imposició de les mans, la unció del cap i el lliurament del llibre de l'evangeli i les insígnies, l'anell, la mitra i el bàcul. L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, que ha presidit l'ordenació, ha acompanyat el nou bisbe de Girona fins a la Càtedra Episcopal, l'anomenada Cadira de Carlemany, i l’ha convidat a seure. Tot seguit, les 1.300 persones que seguien l'acte des de l'interior de la Catedral li han dedicat una càlida ovació.

Els bisbes beneint Octavi Vilà abans que es convertís en bisbe de Girona.

Els bisbes beneint Octavi Vilà abans que es convertís en bisbe de Girona. / Ariadna Reche

A partir d'aquest moment, Octavi Vilà ha assumit la presidència de la celebració, amb la professió de fe. El ja nou bisbe havia entrat a la catedral puntualment a dos quarts de cinc de la tarda, vestit de monjo, rebut a la porta dels Apòstols pel Capítol de la Catedral, el Col.legi de consultors i un grup de fidels, laics i laiques, representants de diversos moviments de la diòcesi.

L'ordenació d'Octavi Vilà ha reunit molts representants de la vida política, social i cultural, com ara l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; el president de la Diputació, Miquel Noguer; el conseller d'Universitats, Joaquim Nadal; el primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa; el president d'ERC, Oriol Junqueras, o l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Després de la comunió, i mentre el cor entonava l'himne d'acció de gràcies, el bisbe ha pres la mitra i el bàcul i, acompanyat per dos dels bisbes concelebrants, ha passat per la catedral beneint tothom i ha pres la paraula.