SUCCESSOS

Detingut el presumpte violador de la mare que va llançar el nadó mort en una paperera de la Bisbal d'Empordà

L'arrestat ha quedat en llibertat en la condició d'investigat per agressió sexual i a disposició del jutge quan sigui necessari

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra han detingut al presumpte violador de la mare del nadó trobat mort el dia 2 de gener en una paperera situada al centre de la Bisbal d'Empordà.

Es tracta d'un home de 39 anys amb antecedents policials. La detenció de l'home acusat d'agressió sexual es va fer ahir a la mateixa ciutat.

L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona mantenen la investigació oberta.

La mare del nadó, que té uns 20 anys, va ser identificada pels Mossos d'Esquadra com va avançar Diari de Girona, del mateix grup editorial que EMPORDÀ. Durant la seva declaració als agents va dir que l'embaràs era fruit d'una violació i que el nen havia nascut mort. Aquest últim aspecte, les primeres proves de l'autòpsia així ho apunten, tot i això, encara falten alguns resultats per acabar-ho de confirmar.

Amb aquesta informació els investigadors van identificar al presumpte autor de l'agressió sexual, que segons la policia, l'hauria agredit fa uns mesos i aquest dijous el van arrestar a la Bisbal.

En llibertat

Tant el detingut com la mare han passat davant del jutge del jutjat d'Instrucció 4 de La Bisbal. La mare ha quedat en llibertat sense mesures cautelars en la condició d'investigada per la mort del nadó. El jutge ha acordat un seguit de diligències, ara pendents de completar, per determinar els fets i per tant la causa segueix oberta,

D'altra banda, segons informa el TSJC, com que la dona ha denunciat que va ser víctima d'una agressió sexual s'ha obert una altra causa. El detingut per la presumpte agressió sexual ha quedat en llibertat en la condició d'investigat per agressió sexual i a disposició de l'autoritat judicial perquè cap de les parts ha demanat cap mesura, indica el TSJC. Aquesta causa també continua oberta pendent del resultat de diferents diligències.