El banyolí Jaume Butinyà, nou diputat d'Esquerra Republicana al Parlament

Els consellers Torrent, Vilagrà i Jordà han renunciat a l'acta com a diputats per centrar-se en les conselleries

Jaume Butinyà és nou diputat per Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament.

Jaume Butinyà és nou diputat per Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament. / Esquerra Republicana

Emporda.info

El banyolí Jaume Butinyà, juntament amb Eugeni Villalbí Godes i Ángeles Llive Cruz, s'incorporaran els propers dies al grup parlamentari d'Esquerra Republicana al Parlament. I ho faran després que la consellera Laura Vilagrà, el conseller Roger Torrent i la consellera Teresa Jordà hagin renunciat a l'acta com a diputats per centrar la seva tasca a cada conselleria. 

Les seves renúncies s'han registrat formalment aquest divendres conjuntament. El grup parlamentari agraeix al conseller i les conselleres la tasca com a diputats en aquests mesos de legislatura i valora el pas endavant que fan Villalbí, Llive i Butinyà. 

Formalment, i en paral·lel a les renúncies, el grup parlamentari ja ha iniciat els tràmits davant de la Junta Electoral per notificar les credencials d'aquests tres nous diputats amb la previsió que puguin incorporar-se al ple extraordinari que es preveu de cara a la setmana vinent. 

Jaume Butinyà ha manifestat que se sent «molt il·lusionat amb aquest nou repte com a diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya». «Assumeixo aquesta responsabilitat amb el compromís de representar i treballar per la meva comarca i fer d’aquest país la millor terra d’oportunitats per a tothom. Des del Parlament vull ser la veu del Pla de l'Estany i de tots els banyolins i banyolines. De la mateixa manera que ho farem a Banyoles, treballaré amb l’objectiu de millorar la nostra capacitat de gestió i la vida dels tots els veïns i veïnes», ha afirmat.​

«Treballaré pel bé comú i defensaré com sempre he fet la justícia social, la defensa de les llibertats i per construir una República Catalana social, verda i feminista», ha afegit el nou diputat d’Esquerra Republicana, Jaume Butinyà.