Escalf empordanès per a mossèn Josep Taberner

Impulsor de l’ONG Amb les Teves Mans i del projecte Ksameu ha rebut un càlid homenatge a Pals pels seus cinquanta anys de sacerdoci

Mossèn Josep Taberner envoltat d’amics davant l’església de Sant Pere de Pals. | SANTI COLL

Mossèn Josep Taberner envoltat d’amics davant l’església de Sant Pere de Pals. | SANTI COLL / SANTI COLL. PALS

Santi Coll

Santi Coll

L’església de Sant Pere de Pals va acollir, dissabte, una missa molt especial. El seu rector, mossèn Josep Taberner, celebrava els cinquanta anys de la seva ordenació sacerdotal per part de l’aleshores Bisbe de Girona, Jaume Camprodon. La cerimònia religiosa va ser concelebrada amb quatre capellans més: Josep Casellas, Emili Galán, Josep Maria Fisa i Joan Güell. Va comptar amb la participació del Cor de la Porta Ferrada amb l’assistència d’un centenar llarg d’amics i feligresos de Taber, sobrenom amb el qual és conegut des de fa anys.

Mossèn Taber va compartir missa amb quatre companys de sacerdoci

Mossèn Taber va compartir missa amb quatre companys de sacerdoci / Santi Coll

Nascut a Celrà el 1947, Josep Taberner i Vilar és rector de Begur, Pals i Regencós. Durant el seu ministeri ha treballat en nombroses parròquies de la Diòcesi de Girona, entre elles les de Figueres i Pont de Molins i ha presidit el Col·loqui Europeu de Parròquies. Va ser missioner al Perú durant quatre anys. Durant la seva etapa a l’Alt Empordà, va presidir la Fundació Sant Vicenç de Paül, gestionant el llegat de Maria Pagès que va permetre invertir en instal·lacions i en projectes socials, com el Ksameu.

Actuació del cor de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols

Actuació del cor de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols / Santi Coll

Tres projetes amb finançament solidari

També va cofundar l’ONG Amb les Teves Mans. Precisament a aquesta entitat s’han destinat els diners recaptats durant la celebració i que, en boca seva «serviran per a tirar endavant uns horts comunals per a seixanta-sis famílies del Senegal, una maternitat a Gàmbia i enviar material ortopèdic i aliments a Ucraïna». Els amics han editat un llibre amb notes dedicades a Taber i una selecció d’articles publicats, aquests darrers anys, a l’EMPORDÀ.

El treball recopilatori es va repartir durant un dinar de germanor que va tenir lloc en un restaurant de Torroella de Montgrí. Mossèn Taberner va agrair l'assistència de tots els presents i va encoratjar-los a seguir participant en les activitats de suport als més desvalguts.

Amics i feligresos fent costat a mossèn Taber a la sortida de missa

Amics i feligresos fent costat a mossèn Taber a la sortida de missa / Santi Coll