"És molt bèstia i trist", l'opinió de Miquel Farrés sobre els comentaris cap al seu físic en el vídeo del "metge de muntanya" de l'ICS

Miquel Farrés, el metge protagonista del nou vídeo promocional de l'ICS per a atreure metges de família a les zones rurals de Catalunya, s'ha viralitzat en les xarxes socials pel seu atractiu físic

Miquel farrés en el vídeo de l'ICS.

Miquel farrés en el vídeo de l'ICS. / ICS

Carla Torres

Aquestes últimes hores Miquel Farrésel metge de família que treballa a l'Alt Berguedà, a la província de Barcelona, s'ha convertit en un dels metges més famosos del territori català gràcies a ser la cara visible d'una campanya publicitària de l'ICS (Institut Català de Salut) per a atreure més professionals a zones rurals.

L'impacte de la campanya a curt termini no ha estat el que s'esperava-a llarg termini ja es veurà-, ja que la rebuda a les xarxes socials s'ha centrat en la figura de Farrés, un jove i "atractiu" (d'acord amb els comentaris que circulen per xarxes) metge de muntanya, deixant de costat la problemàtica que es pretén visibilitzar: la falta de metges de família en els àmbits rurals.

Debat a les xarxes

Si bé la presència de Miquel i tot l'allau de floretes que ha produït han ajudat a propagar el vídeo per xarxes -i, per tant, la informació de la falta de metges de família en aquestes zones-, són molts els comentaris que en les últimes hores denuncien que "s'utilitzi" i "cosifiqui" a professionals d'aquesta manera.

El mateix Farrés va comentar a X (abans Twitter) a principis de setmana que se sentia "una mica disgustat" pel resultat de la campanya, que ha quedat com un vídeo "bonic però edulcorat i superficial" i del qual se sent víctima d'una "cosificació".

A la crítica del propi protagonista se li han sumat altres internautes que en la mateixa xarxa social han volgut deixar constància del seu desacord amb l'enfocament del vídeo promocional. Una d'elles, @maiderquilez, també infermera, ha comparat aquesta sexualización amb la qual viuen les infermeres en l'atenció primària. "No estic gens d'acord amb la sexualización que s'està fent d'un company de treball (els comentaris...tela). Les infermeres coneixem molt bé aquesta sexualització, i no: no és tolerable cap a ells tampoc", ha publicat a X, mentre insisteix que "l'important del vídeo és l'atenció primària i la ruralitat".

Farrés es pronuncia

Poques hores després, el mateix Farrés ha contestat a aquest comentari agraint les seves paraules. "Gràcies. És molt bèstia i trist. Penso igual, i ningú parla dels professionals sanitaris, de l'atenció primària, ni de les virtuts que pot tenir la medicina rural", lamenta el doctor.

Alguns dels comentaris que es poden llegir a les xarxes socials són propostes de matrimoni "Et vols casar amb mi, doctor?", "poseu el seu Instagram" o alguns menys subtils que directament demanen una "revisió integral amb el doctor" o fins i tot publiquen proposicions com "Miquel fes-me teu/teva".

Entre bromes s'ha creat un debat al voltant de l'execució de la campanya, la qual alguns usuaris han qualificat d'una sexualización innecessària. "Això no ajuda gens al feminisme i a la igualtat", expressa Natàlia RIbe (@nribe) a X. I segueix: "Tan indignant és que es fes abans amb les dones com ara amb els homes. Cada comentari fent al·lusió al físic és vergonyós", sentència en el seu comentari.