ÉS TENDÈNCIA

L'alcalde Jordi Masquef convida a visitar Figueres la influencer que va dir que la ciutat "és lletja"

"Veig que el vostre no va ser un amor a primera vista amb Figueres. Per arreglar-ho i demostrar-vos que tenim un gran atractiu, us ensenyarem la Casa Natal i el Museu Dalí", va dir el batlle en una piulada

La influencer catalana Juliana Canet, sobre Figueres: "És una de les ciutats més lletges de Catalunya"

La rèplica de Masquef a la influencer catalana que creu que Figueres és una ciutat lletja.

La rèplica de Masquef a la influencer catalana que creu que Figueres és una ciutat lletja. / Emporda.info

Les declaracions en referència a Figueres que van pronunciar la influencer Juliana Canet i el periodista Roger Carandell —"Figueres és una ciutat lletja"— han portat cua i han obert un candent debat. Són diversos els usuaris d'X (abans Twitter) que s'han sumat a la discussió, però d'entre tots ells en destaca un: l'alcalde, Jordi Masquef, qui no ha dubtat a convidar a Canet i Carandell a visitar la ciutat. "Veig que el vostre no va ser un amor a primera vista amb Figueres. Per arreglar-ho i demostrar-vos que tenim un gran atractiu, us ensenyarem la Casa Natal i el Museu Dalí", va dir el batlle en una piulada, tot afegint que "us hi acompanyaré personalment. Ja veureu com ho veieu diferent!".

El suggeriment de Masquef va ser respost minuts més tard per Juliana Canet, que va replicar que ella ja hi havia estat "més d'un cop". "És molt bonic tot i que no acaba d'estar ben explicat res... hi tornem quan vulguis", sentenciava, a la qual cosa Masquef va respondre: "Doncs ara et falta la Casa Natal Salvador Dalí, que ho explica tot, on tot va començar. Ens veiem aviat a Figueres".

Allau de comentaris

La "conversa" entre Masquef i Canet ha reunit un munt de comentaris de tots colors. Per exemple, l'usuari @franchu_llopis comentava que "jo no m'hi esforçaria gaire Jordi, i molt menys fer-los una visita personalitzada, que a sobre de cornuts pagarem el beure" i encara anava més enllà i proposava fer-los la creu: "En tot cas vetar-los als 2 i les seves productores per portar els seus 'espectacles' a Figueres si no es disculpen".

Contrari era el comentari de @victorgxrcia, que apuntava que "reduir Figueres a Dalí és el principal problema". "Potser va sent hora de fomentar altres punts d'interès abans que continuar munyint una vaca que no dona més de si", deia en una piluada.

En canvi, altres usuaris han respost amb un to més irònic. "Si va a la Casa Natal Dalí, que pagui! Si la convides, que sigui a la plaça plena de sorra!", deia l'usuari @albertalegri en referència a un dels comentaris de Canet ("La plaça aquella plena de sorra... No m'agrada Figueres").

Al mateix temps, l'usuari @callahan_ruiz creu que comentaris com els de Juliana Canet no han de fer perdre l'orgull figuerenc: "És a dir, surten dos influencers a TikTok parlant com el cul de Figueres amb arguments de parvulari i una oratòria lamentable, i a sobre se’ls convida a un tour? Sincerament, aquestes coses engreixen la falta d’autoestima i la desafecció que molts ciutadans tenim amb la city".

Cal destacar que el regidor d'Esports i Joventut, Pere Montserrat, també es va mostrar molt molest per les afirmacions Canet i Carandell i va carregar contra ells en una piulada a X. "Personatges com aquests ja fa temps que han perdut el nord. Malauradament per ells, Figueres és molt més que la seva inculta visió: la segona ciutat de la província, el centre comercial a cel obert més gran de Catalunya, etc. Per cert, quina deu ser la plaça de sorra? Pl. Ernest V?", va dir.

"Els afores ho destrossen tot"

La influencer catalana Juliana Canet no va dubtar, aquest dimecres, a afirmar que "és una de les ciutats més lletges de Catalunya". Ho va fer en un vídeo que ha publicat al seu TikTok on, juntament amb el periodista Roger Carandell (amb qui comparteix programa a Catalunya Ràdio) va fer un top 4 de les poblacions que li semblen més lletges.

En el vídeo, Roger Carandell i Juliana Canet opinen que Martorell, Manlleu i Llinars del Vallès són poblacions lletges en el seu conjunt. Ara bé, la valoració que fa de Figueres va més enllà i fa diferències entre el centre de la ciutat i els afores, que, segons ella, "ho destrossen tot". "Quan dius anem a Figueres, d'entrada fa certa il·lusió. Està a prop de França, té el Museu Dalí... Arribes i pam. Aquells pisos...", diu Roger Carandell, a la qual cosa Canet respon: "I aquella plaça plena de sorra... No em funciona a mi Figueres. No m'acaba d'agradar".

Mira aquí el vídeo complet:

Juliana Canet i Roger Carandell: "Figueres és una ciutat lletja"

Emporda.info