La víctima d’Alves demana 12 anys de presó per a l’exfutbolista

Dani Alves

Dani Alves / CONTACTOPHOTO

J. G. Albalat

La víctima de l’exjugador del FC Barcelona Dani Alves reclama la màxima pena de presó que permet el Codi Penal per un delicte d’agressió sexual amb penetració (violació): 12 anys de presó. L’acusació particular, exercida per l’advocada Ester García, sol·licita una condemna més alta que la fiscalia, que sol·licita nou anys de presó, però la mateixa indemnització: 150.000 euros. La lletrada de la denunciant també atribueix al brasiler un delicte de lesions, pel qual reclama una multa que puja a 13.500 euros. A més, sol·licita que l’exfutbolista no pugui acostar-se ni comunicar-se amb la dona durant 11 anys després de sortir de presó, juntament amb la llibertat vigilada durant 10 anys. L’acusació reclama que el tribunal adopti mesures en el judici per evitar la confrontació visual del processat amb la víctima i que la declaració d’aquesta sigui a porta tancada, entre d’altres.

L’astre brasiler es manté a presó des del passat 20 de gener pel presumpte atac sexual a una jove de 23 anys el 31 de desembre del 2022 a la discoteca Sutton de Barcelona. Està previst que el judici se celebri a principis del 2024. L’Audiència de Barcelona ha rebutjat en tres ocasions la llibertat d’Alves per risc de fuga, tot i que l’última negativa ha sigut recorreguda per la defensa de l’exfutbolista, reiterant que s’ha d’aplicar en aquest cas l’atenuant de reparació del dany a l’haver consignat al jutjat 150.000 euros per al pagament de l’eventual indemnització a la víctima. Els magistrats han denegat per ara aquesta tesi i han plantejat que aquest tema s’haurà de dilucidar en el judici.

Al reservat

Els fets es remunten a finals de desembre del 2022. El 30 l’exfutbolista va trucar al seu amic Bruno i van anar a la discoteca Sutton. Es van asseure en una taula del reservat, el qual té accés a una suite sense càmeres. Al passadís que comunica una cambra amb l’altra a través d’una escala, i just a l’entrada d’aquest, hi ha un lavabo minúscul. Cap a les dues d’aquella matinada, la víctima, acompanyada de la seva cosina i una amiga, va entrar a la discoteca. Al cap d’uns minuts, Alves va convidar el grup a una copa (primer rebutjada) amb ells. La víctima no sabia qui era era el processat. Durant uns minuts van estar tots cinc ballant i parlant, si bé Alves cada vegada més s’acostava a la víctima i l’abraçava, segons l’acusació. En dues ocasions, li va agafar la mà i la va fregar amb el seu penis, de manera que la jove la va apartar ràpidament.

Al cap d’uns minuts, l’exfutbolista es va dirigir a la porta del passadís que comunica amb la suite i va accedir a l’interior. Des d’allà va indicar a la jove que s’hi acostés. Ella va pensar que era una altra zona VIP, però ell la va introduir al lavabo i va tancar la porta. Al veure’s al cubicle, la dona li va demanar, "de forma reiterada", segons l’acusació, que la deixés sortir. Alves la va agafar de la cintura, la va asseure a sobre seu i la va tirar a terra, intentant que li fes una fel·lació. La dona s’hi va resistir i l’exjugador li va clavar diverses bufetades a la cara. Davant la negativa, l’exesportista la va aixecar de terra i "de manera violenta", incideix la lletrada, la va col·locar inclinada sobre el lavabo i la va agredir sexualment.