‘El Hormiguero’

Belén Rueda va tenir un ictus: «No ho havia explicat abans»

L'actriu ha visitat ‘El Hormiguero’ per promocionar la seva última pel·lícula, ‘La ermita’, i allà s’ha sincerat sobre un dels moments més complicats de la seva vida

Belen Rueda.

Belen Rueda. / Antena 3

EP

Belén Rueda ha visitat el plató d’‘El Hormiguero’ per promocionar la seva última pel·lícula, ‘La ermita’ i, per a sorpresa de propis i estranys ha obert el cor i s’ha sincerat sobre un dels moments més complicats de la seva vida, del qual mai havia parlat fins ara: va tenir un ictus transitori. «No ho havia explicat abans», ha confessat.

Ha sigut Pablo Motos –amb el qual l’actriu té una meravellosa relació– el que ha revelat aquest problema de salut, fruit de l’estrès i el frenètic ritme de vida de la guanyadora del Goya per ‘Mar adentro’, que en aquella època dormia una mitjana de tres o quatre hores diàries. «El cos et va donar un avís molt seriós» ha afirmat el presentador.

«Vaig pensar que era una lipotímia, que tens un mareig i perds el coneixement durant un temps molt curtet, però vaig trucar a la meva germana que viu al costat. Està acostumada a veure’m, va venir a casa i em va veure estranya, i va ser ella la que va decidir trucar en aquell moment a l’ambulància», ha recordat, i ha explicat quines tres coses li van dir els metges que havia de fer i que, en casos així, et poden salvar la vida: «La meva germana em deia que somrigués, que inflés les galtes d’aire, i que tanqués els ulls i intentés tocar-me el nas. Depenent de la zona de la cara que et toques, és que l’ictus t’està afectant una part del cervell o una altra».

Afortunadament, i com ha explicat amb un somriure, tot es va quedar en un «gran ensurt». «Va venir l’ambulància rapidíssim i em van portar a l’hospital, va ser un ictus transitori per estrès», ha revelat, i ha relatat que va ser llavors quan els metges van descobrir que té «un aneurisma» que la va empènyer a «abaixar el ritme» de treball i prendre’s la salut més seriosament. «El meu neuròleg em va dir que ara estava millor que abans i és veritat», ha afegit.

Tot i que no ha detallat quan va tenir l’ictus, Rueda sí que ha confessat que un mes després –en el qual es va dedicar a cuidar-se i a descansar– estava rodant ‘El silencio de la ciudad blanca’ amb Daniel Calparsoro. Una pel·lícula que es va estrenar l’octubre del 2019, i per això suposem que va ser a principis d’aquell any, o a finals del 2018 quan va tenir aquest problema de salut, del qual afortunadament no té cap seqüela.