Vídeo. Enríquez Negreira cau anant a ser examinat pels forenses

L'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres passa un reconeixement ordenat pel jutge que investiga el destí dels set milions d'euros que el Futbol Club Barcelona va abonar a l'exresponsable arbitral i al seu fill

Enríquez Negreira cau quan visita els forenses a Barcelona

Elisenda Pons/EFE

Joan Domènech

José María Enríquez Negreira ha anat aquest matí a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya per sotmetre’s a una revisió. Els forenses han d’examinar el seu estat físic i psicològic i determinar si està o no en condicions de declarar en el judici. Abans de franquejar l’entrada, ha caigut a terra, però s’ha aixecat sense cap problema.

L’exàrbitre va al·legar un principi d’Alzheimer per no haver de declarar quan acabi la investigació i el jutge instructor fixi la data del judici. Els forenses han de determinar si el grau d’Alzheimer que té l’incapacita per al seu futur testimoni. La defensa al·lega la inimputabilitat de qui va ser l’antic vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres en l’anomenat ‘cas Negreira’, que es va iniciar arran d’una investigació fiscal i tributària per les quantitats rebudes pel FC Barcelona des de l’any 2000 fins al 2018, segons s’ha pogut determinar.

El Barça va pagar a Enríquez Negreira al voltant de 7,3 milions d’euros en diversos serveis i informes que elaboraven suposadament tant José María Enríquez com el seu fill Javier. L’entitat blaugrana i els seus últims presidents estan acusats de presumptes delictes de suborn de funcionari i suborn.

Enríquez Negreira anava acompanyat de la seva dona i del seu advocat i a 50 metres de l’entrada ha ensopegat i ha caigut a terra malgrat que es recolzava en la seva dona. S’ha aixecat de terra amb l’ajuda d’ella i ha continuat caminant fins a l’edifici on s’està sotmetent a la revisió.