Jennifer Hermoso denuncia Luis Rubiales

Ara la Fiscalia de l'Audiència Nacional té previst presentar una querella el més aviat possible

Jenni Hermoso.

Jenni Hermoso. / EFE

Cristina Gallardo / Sergio R. Viñas

La futbolista internacional espanyola Jenni Hermoso ha decidit denunciar Luis Rubiales, segons han confirmat fonts fiscals. Des de l'Audiència Nacional es presentarà querella "com més aviat millor", assenyalen les mateixes fonts, que afegeixen que la declaració va tenir lloc a la Fiscalia General de l'Estat per protegir la privacitat de la víctima.

La denúncia s'ha realitzat a requeriment de la mateixa Fiscalia fa tan sols uns dies. En el seu decret, la tinenta fiscal de l'Audiència Nacional resolia contactar amb Jennifer Hermoso amb la finalitat de fer-li oferiment d'accions.

"A la vista de les manifestacions públiques realitzades per Dª Jennifer Hemoso, l'acte sexual sofert per la mateixa i dut a terme pel Sr. Rubiales, no va ser consentit", assenyalava el decret de la tinenta fiscal, que recollia frases del mateix comunicat de la jugadora del futbol. Alguns com: "Ni molt menys el seu petó va ser consentit... Em vaig sentir vulnerable i víctima d'una agressió". L'Audiència Nacional considerava que "davant l'inequívoc de les seves declaracions" calia determinar "la transcendència jurídica d'aquestes".

Penes possibles

D'aquí ve que la decisió primera va consistir a contactar ella per oferir-li la possibilitat de presentar una denúncia. L'ocorregut podria encaixar en l'article 178 del Codi Penal, que preveu penes de presó d'un a quatre anys, com a responsable d'agressió sexual, el que realitzi qualsevol acte que atempti contra la llibertat sexual d'una altra persona sense el seu consentiment. El termini de prescripció del delicte és de cinc anys. La clau d'aquesta mena de delictes és demostrar que no va haver-hi consentiment, si bé els experts coincideixen que sense la denúncia de l'agreujada la via judicial té poca aparença de prosperar davant un jutge.