Alexia Putellas, sobre el cas Rubiales: «Totes volem el mateix, totes volem respecte»

El Govern insta Soteras a dimitir com a president de la Federació Catalana pel cas Rubiales

La mare de Luis Rubiales, en vaga de fam: «No m’importa morir

Alexia Putellas

Alexia Putellas / FCBARCELONA

EPC

Després del seu tuit en el qual va iniciar l’onada al futbol femení («això és inacceptable, s’ha acabat», va escriure Alexia Putellas), no havia tornat a donar la seva opinió sobre el petó no consentit de Luis Rubiales, el president de la federació espanyola de futbol, a Jenni Hermoso a la final a Sydney. «Totes volem el mateix, totes volem respecte», va proclamar la capitana del Barça en una entrevista que ha concedit a Marc Crosas per a la cadena mexicana TUDN.

El Barça es troba de gira per Mèxic. I Alexia havia decidit escurçar les seves vacances per unir-se a les seves companyes en la preparació de la temporada vinent. Pràcticament ha encadenat el final del Mundial amb l’inici del nou curs amb el Barça. «Totes volem que hi hagi respecte envers la nostra professió, igual que n’hi ha hagut durant anys en el masculí», ha indicat la jugadora blaugrana. 

«Lluitem per això, està clar que la unió entre les jugadores és el primer pas i jo sempre defensaré que la jugadora és jugadora», ha precisat Alexia Putellas, remarcant que a aquesta generació de futbolistes que ella, com a icona esportiva i social lidera, «li ha tocat exercir no només de jugadora per aconseguir això, per la qual cosa el llegat que volem deixar és que elles no hagin de preocupar-se d’aquestes coses».

Missatge a executius i institucions

Ha indicat la capitana del Barça que la feina de les futbolistes «no és estar en reunions per aconseguir millors infraestructures i millors facilitats», una cosa que assumeixen, això sí, amb naturalitat, perquè és necessari. Però demanen també que les institucions estiguin a l’altura. «Necessitem que hi hagi executius i institucions que lluitin per això perquè nosaltres podem estar centrades en el que ens agrada i en el que creiem que la gent mereix».