El Govern insta Soteras a dimitir com a president de la Federació Catalana pel cas Rubiales

 "No ha estat a l'alçada i no és la millor persona per estar al capdavant de la institució que representa"

Joan Soteras en una imatge d'arxiu.

Joan Soteras en una imatge d'arxiu. / MARC MARTÍ

EFE

La portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha urgit aquest dimarts el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Joan Soteras, a dimitir, perquè considera que "no és la persona adequada" per seguir al capdavant d'aquesta institució després dels seus posicionaments sobre el cas Rubiales, que "no han estat a l'alçada de la gravetat dels fets".

En roda depremsa després de la primera reunió del Consell Executiu després de l'aturada estival, la portaveu ha considerat que les dones han deixat clar que "s'ha acabat" acceptar actituds masclistes, que "no poden quedar impunes", a més d'avisar que aquells que no les combatin i actuïn amb "connivència" són "còmplices".

En aquest sentit, Plaja ha opinat que Soteras "no ha estat a l'alçada i no és la millor persona per estar al capdavant de la institució que representa", ja que la seva resposta "inicial" al cas Rubiales "no ha tingut la contundència ni formes necessàries", si bé ha deixat clar que el Govern "no treu ni posa" presidents de la Federació Catalana ni "mourà fitxa" sobre això.

"Tots hem de ser conscients del càrrec que representem i quins són els valors que ha de transmetre la institució", ha afirmat la portaveu, que ha exigit "complicitat" de totes les institucions, perquè "no podem permetre que hi hagi més casos Rubiales".

Plaja ha apuntat que "les dones no tenim ara la pell més fina", sinó que "hem dit prou a actituds masclistes, prou comentaris que són directament assetjament, prou de ser agredides pel simple fet de ser dones", ha asseverat.

D'altra banda, preguntada sobre si la Generalitat té previst rebre les jugadores catalanes que han estat campiones del Món amb la selecció espanyola de futbol, Plaja ha explicat que s'ha contemplat aquesta possibilitat, però l'agenda d'aquestes futbolistes és "complicada", en recordar que la mateixa Alexia Putellas es va reincorporar ahir als entrenaments del FC Barcelona. "Segur que tindrem l'oportunitat de rebre-les i donar-los l'homenatge que es mereixen", ha assenyalat la portaveu del Govern.