La policia tailandesa troba al telèfon mòbil de Daniel Sancho amenaces de mort de la seva víctima

El gir en la investigació podria suposar una carta per reduir la condemna del crim, castigat amb la pena de mort

Arrieta i Sancho

Arrieta i Sancho

Redacció

La investigació de la policia tailandesa ha fet un gir en el cas de l’assassinat confés d’Edwin Arrieta a càrrec de Daniel Sancho Bronchalo. Malgrat que la policia tailandesa ja ha confirmat que acusarà el fill de l’actor Rodolfo Sancho de crim premeditat, els investigadors han trobat al telèfon del presumpte assassí una amenaça de mort del cirurgià colombià si aquest gosava acabar amb la seva relació, segons ha pogut saber aquest diari. Aquest fet podria suposar un as a la màniga per reduir considerablement la condemna, que podria ser capital segons el sistema judicial de Tailàndia.

Aquests nous indicis confirmarien la versió del net de Sancho Gracia, que després de confessar davant les autoritats policials que va matar i va esquarterar l’Edwin, va justificar el seu crim perquè se sentia «un ostatge» del seu amic, amb qui hauria mantingut una relació sexual esporàdica des de fa un any i que, segons ell, li hauria fet xantatge amb publicar les xarxes socials imatges explícites de tots dos de caràcter íntim per enfonsar la reputació de la seva família si el cuiner trencava amb ell. Una cosa que es confirmaria amb l’amenaçador missatge del mort que la policia hauria trobat al telèfon del Daniel.

Investigació en marxa

La investigació policial continua en marxa i, amb prou evidències per acusar el fill de Rodolfo Sancho d’assassinat premeditat –malgrat que queden caps per lligar perquè encara no s’ha trobat ni el cap d’Edwin ni el seu mòbil– s’especula que podria finalitzar en menys de tres setmanes malgrat que la llei estableix un termini de gairebé tres mesos.

Daniel Sancho afronta el seu quart dia a la presó de Koh Samui i, malgrat que el seu estat anímic és bastant bo, ha menjat, ha dormit i s’ha pogut banyar, l’ansietat i la preocupació comença a fer efecte en ell –al prendre consciència de la duríssima realitat que li espera– i ha demanat medicació a la infermera de la presó.