El cantant Aldo Comas ha recollit aquesta setmana un premi de la revista Tendencias per la seva feina solidària amb DIY Ukraine Spain, un projecte sorgit des de l'Alt Empordà.

Tal com explica l'artista, amb aquest projecte han creat una borsa de treball "espectacular", alguns membres continuen treballant des d'Ucraïna transportant material humanitari i, altres, han creat una base d'ajuda psicològica en la zona de Lviv. "Amb l'increïble equip de Capmany, hem creat La Ucrania del Empordà, una marca que està donant feina a refugiats empordanesos perquè puguin vendre artesanies i productes bonics perquè puguin ser autosuficients i no viure de la caritat", declara el cantant mentre agraeix "de tot el cor" el reconeixement.

Tot va començar quan Comas i la seva parella, l'actriu Macarena Gómez, commocionats per la situació provocada per la Guerra d'Ucraïna, van decidir enviar un missatge al grup de Whatsapp de l'AMPA de l'escola de Capmany i, sense prevenir-ho, això va ser la llavor del DIY Ukraine Spain.

Aquest projecte, que es va iniciar amb una cinquantena de persones va aconseguir en només tres setmanes organitzar un comboi de 20 vehicles per enviar ajuda humanitària i traslladar a desenes de persones refugiades.

La iniciativa ha anat creixent, amb enviament de centenars de productes de primera necessitat i acollida de refugiats.