Ara fa uns dies, L'Empordà, en les seves edicions impressa i digital, va publicar una notícia referent a la popular tonyina Trini, en què la periodista Sònia Duñach informava que, enguany, després de quatre anys consecutius de visites al port pesquer de l'Escala pels volts de Nadal, no ha vingut, i els escalencs l'han trobat a faltar. Aquest fet ha caigut en gràcia en alguns programes de TV3, que no se n'han estat de mencionar la informació de L'Empordà i de provocar reaccions entre els seus espectadors, convertint, d'aquesta manera, la notícia de la tonyina Trini en viral.

Aquest article va ressonar amb força el passat dia 16 de gener quan al programa "Planta Baixa" de TV3, durant el repàs de la premsa escrita, van visualitzar-lo i comentar-lo. Davant la sorpresa del presentador, van recordar quina és la història d'aquest túnid, des del 2015 fins a l'actualitat, passant pel motiu del seu nom.

El programa "Planta baixa", en el moment en què es referien a la informació de L'Empordà

Per si no fos poc, en el programa "Està Passant" de TV3, del dia 21 de gener, durant la secció conduïda per l'humorista Peyu, la notícia sobre la Trini va tornar a ésser en el focus d'atenció. Tractant la notícia en clau humorística, van qüestionar-se com podia ser que els pescadors la cuidessin durant anys enlloc de pescar-la o on podria ser ara mateix.

I encara aquest dijous, dia 23, un altre cop en el programa "Planta Baixa" s'ha parlat de la Trini relacionant la informació de l'Escala amb les tonyines que han arribat a la platja de l'Ampolla, arrossegades pel temporal de mar, i que la gent ha aprofitat per trossejar-les i endur-se-les.

Entre d'altres mitjans de comunciació, elnacional.cat ha fet créixer una bola a partir d'un gag, la queixa d'un tuitaire i la informació de la tonyina Trini, en una publicació d'aquest mateix dijous.