29 de octubre de 2018
29.10.2018
Girona

El Duo Vitalys bat un nou rècord Guinness a les escales de la Catedral de Girona

Els peruans han enfilat 99 esglaons, cap amb cap, en 53 segons i han superat els Giang Brothers, que el 2016 en van pujar 90 en 52 segons

29.10.2018 | 17:07
L'arribada dels gimnastes a dalt de l'escalinata.

Els acròbates Duo Vitalys han batut un nou rècord Guinness pujant les escales de la Catedral de Girona en 53 segons fent equilibri cap a cap. Els peruans han enfilat els 90 esglaons del temple i 9 més que s'hi han afegit, en aquesta nova gesta que promou el Circ Charlie Rivel. El seu director, Genís Matabosch, ha recordat que fa dos anys els germans vietnamites Giang Brothers van protagonitzar l'ascens (en aquest cas amb 90 escales) en 52 segons superant l'anterior marca que va fixar el 2014 la parella xinesa formada per Tang Tao i Su Zentxiang, que va enfilar 25 esglaons en un minut. Matabosch ha assegurat que els acròbates estaven preparats per assolir-ho però ha admès que és "una de les proves més dures que existeixen".

El Duo Vitalys ha batut un nou rècord Guinness pujant 99 escales (90 de les quals integren la Catedral de Girona) en 53 segons. Ho han fet un sobre l'altre en el que es coneix com equilibri "cap a cap". L'intent per superar el repte estava previst per aquest dissabte al migdia però la pluja i el mal temps van obligar a suspendre'l.

Finalment, en plena diada de Sant Narcís i amb els laterals del temple plens d'espectadors, els acròbates peruans han enfilat els esglaons per "arrabassar" el rècord que van aconseguir l'any 2016 els germans vietnamites Giang Brothers.

El promotor del Circ Charlie Rivel, Genís Matabosch, ha explicat que l'objectiu d'aquest repte era aconseguir pujar més escales en menys d'un minut. Si fa dos anys, els vietnamites en va enfilar 90 en 52 segons, enguany els peruans n'havien de fer més en igual o menys temps. I ho han aconseguit.

Poc després de tres quarts d'una del migdia, han començat l'ascens amb molta expectació dels assistents. A dalt, els esperava el Bisbe de Girona i diverses autoritats, que els han donat una medalla i els han felicitat per la gesta.

Durant l'ascens, uns auditors han estat cronometrant per validar que no superaven el minut. També s'ha instal·lat una càmera fixa per gravar tota la prova perquè el jurat del rècord Guinness comprovi, a posteriori, que no hi ha hagut talls durant la pujada. L'organització de la prova també ha exigit la certificació del nombre d'esglaons per part d'un arquitecte així com la mida dels mateixos.

Superant Vietnam i la Xina
La gesta supera no només l'aconseguida l'any 2016 sinó també la que ostentava la parella d'artistes xinesos Tang Tao i Su Zengxian que el setembre del 2014 van pujar en aquesta difícil posició fins a 25 esglaons en 60 segons a la ciutat de Xiamen (Xina).

Matabosch ha assegurat que els artistes estaven preparats per assolir el repte però ha admès que és un dels més complicats. De fet, ha dit, "si per a una persona normal ja costa pujar les escales de la catedral imagineu amb algú a sobre".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook