En l’edició d’enguany, en què el certamen organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà va acollir hereus i pubilles de les poblacions alt-empordaneses de L’Escala, Llançà, Figueres, Peralada i Vilatenim, s’ha celebrat enguany a la vila de Llançà. La Casa de Cultura de Llançà, que ha estat l’espai escollit, ha aplegat una trentena de pubilles i hereus d’arreu del territori, entre els quals la pubilla de Catalunya i la pubilla de les comarques tarragonines, que no s’han volgut perdre l’oportunitat de participar en l’acte més important del pubillatge de la comarca de l’Alt Empordà.

La pubilla de Peralada, Txell Soteras Subirana, va ser proclamada Pubilla Comarcal 2018 pel jurat del certamen, després de superar l’examen escrit i la prova oral. L’acompanyaran com a pubillatge comarcal Joaquim Cruanyes, de Figueres, com a Hereu comarcal, Maria Casas de Llançà, com a Dama i Víctor López de L’Escala, com a Fadrí.

L’acte ha estat presidit pel conseller de cultura del Consell Comarcal, Enric Gironella, l’alcalde de Llançà, Pere Vila; un representant del Foment de les Tradicions Catalanes, David Ponsdomènech, i alcaldes i regidors de la comarca.