L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha engegat de nou la campanya de foment de la recollida de piles a les escoles 'Missió Apilo XII'. La campanya, finançada pels sistemes integrats de gestió de residus ECOPILAS, ERP (European Recycling Platform), UNIBAT i ECOLEC, s'ha marcat com a objectiu superar les xifres de recollida aconseguides el 2015.

En la passada edició, es van acabar reciclant 66.742 quilos de piles recollides a les escoles, assolint l'objectiu europeu de reciclar-ne fins a un 45%. A més, la campanya va contribuir a fomentar la conscienciació dels joves, que hi van participar activament.

Premis de fins a 2.500 euros en material

En aquesta segona edició, torna el concurs de recollida a les escoles, després de l'èxit del de l'any passat, en que hi van participar més de 600. Les que més piles recullin poden aconseguir fins a 2.500 euros per invertir en material escolar o esportiu, o en activitats educatives per al centre.

L'objectiu és que la tota la comunitat educativa se senti involucrada en un tema essencial per una societat que fomenta valors com la sostenibilitat, l'estalvi i l'aprofitament de recursos. Les escoles es poden inscriure abans del 24 de març.

La campanya es complementa amb recursos educatius i material per a la divulgació dels avantatges del reciclatge de piles, disponibles al web, com contes, vídeos, tallers, o jocs per fer-ne ús tant a casa com a l'escola.