18 de agost de 2015
18.08.2015
Fundador de la Colla Figueres el 1952

El món sardanista figuerenc fa un homenatge públic a Pere Puntí

La darrera audició d´aquesta temporada del Foment de la Sardana es fa al castell de Sant Ferran

18.08.2015 | 08:05
Pere Puntí va rebre un emotiu homenatge.

El passat divendres 14 d´agost va tenir lloc una audició de sardanes ben especial. D´acord amb el que ja havia anunciat el Foment de la Sardana Pep Ventura, entitat que presideix Montserrat Mauné, a mitja ballada la cobla La Principal de l´Escala va oferir una sardana del compositor figuerenc Jaume Cristau al conegut sardanista i divulgador de la nostra dansa Pere Puntí. Aquesta sardana va anar acompanyada de dues més, també del mestre Cristau, dedicades a la Colla Figueres, que Puntí havia fundat l´any 1952.

La sorpresa de l´esdeveniment va venir de la mà dels antics integrants –d´un ventall d´edats entre els trenta i els setanta anys– de la Colla Figueres, que van posar-se d´acord per ser-hi i testimoniar el seu agraïment a Puntí, qui els fou fundador, mentor i entrenador durant una bona colla d´anys.

Tots els balladors que s´hi van aplegar (una trentena de persones) anaven uniformats amb camisa blanca i una fulla de figuera ben verda. El ram de flors que entregaren a l´homenatjat contenia també un element ben simbòlic: una branca de figuera. Pere Puntí, emocionat, va oferir un breu parlament per agrair a tots els assistents la mostra d´estimació que li dispensaven. A l´homenatge hi van ser presents els regidors de l´Ajuntament de Figueres Alfons Martínez Puig, Francesc Cruanyes i Agnès Lladó.

La ballada, marcada a l´inici per la pluja, es va celebrar a la plaça de Catalunya. Un altre dels moments àlgids de la nit va ser la sardana de germanor que, espontàniament, van formar balladors de la Colla Figueres i el públic assistent.

L´audició del proper divendres 21 d´agost, l´última que se celebrarà de la mà del Foment aquest estiu, es farà al Castell de Sant Ferran, com sempre a les 10 de la nit.

Autobús gratuït

Per facilitar l´assistència a l´esdeveniment, l´Ajuntament de Figueres posarà a disposició de la ciutadania un autobús que farà dos serveis, a les 21.30 hores de la nit l´un i a les 21.45 l´altre, i farà els serveis corresponents de tornada a partir de les 12 de la nit, un cop hagi acabat la ballada. Els busos previstos sortiran de la parada de la Rambla.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema