El passat divendres 14 d’agost va tenir lloc una audició de sardanes ben especial. D’acord amb el que ja havia anunciat el Foment de la Sardana Pep Ventura, entitat que presideix Montserrat Mauné, a mitja ballada la cobla La Principal de l’Escala va oferir una sardana del compositor figuerenc Jaume Cristau al conegut sardanista i divulgador de la nostra dansa Pere Puntí. Aquesta sardana va anar acompanyada de dues més, també del mestre Cristau, dedicades a la Colla Figueres, que Puntí havia fundat l’any 1952.

La sorpresa de l’esdeveniment va venir de la mà dels antics integrants -d’un ventall d’edats entre els trenta i els setanta anys- de la Colla Figueres, que van posar-se d’acord per ser-hi i testimoniar el seu agraïment a Puntí, qui els fou fundador, mentor i entrenador durant una bona colla d’anys.

Tots els balladors que s’hi van aplegar (una trentena de persones) anaven uniformats amb camisa blanca i una fulla de figuera ben verda. El ram de flors que entregaren a l’homenatjat contenia també un element ben simbòlic: una branca de figuera. Pere Puntí, emocionat, va oferir un breu parlament per agrair a tots els assistents la mostra d’estimació que li dispensaven. A l’homenatge hi van ser presents els regidors de l’Ajuntament de Figueres Alfons Martínez Puig, Francesc Cruanyes i Agnès Lladó.

La ballada, marcada a l’inici per la pluja, es va celebrar a la plaça de Catalunya. Un altre dels moments àlgids de la nit va ser la sardana de germanor que, espontàniament, van formar balladors de la Colla Figueres i el públic assistent.

L’audició del proper divendres 21 d’agost, l’última que se celebrarà de la mà del Foment aquest estiu, es farà al Castell de Sant Ferran, com sempre a les 10 de la nit.

Autobús gratuït

Per facilitar l’assistència a l’esdeveniment, l’Ajuntament de Figueres posarà a disposició de la ciutadania un autobús que farà dos serveis, a les 21.30 hores de la nit l’un i a les 21.45 l’altre, i farà els serveis corresponents de tornada a partir de les 12 de la nit, un cop hagi acabat la ballada. Els busos previstos sortiran de la parada de la Rambla.