Futbol platja

El Roses Platja, més internacional que mai

Els rosincs debuten a Primera amb vuit jugadors de les seleccions d’Espanya, Brasil, França, Alemanya, Uruguai, Marroc i Suïssa

El Roses Platja que va jugar el cap de setmana a Cadis.

El Roses Platja que va jugar el cap de setmana a Cadis. / Empordà

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El primer equip masculí del Roses Platja va debutar a la primera jornada de Primera Divisió estatal de futbol platja el cap de setmana passat a Chiclana (Cadis). Els rosincs juguen la màxima categoria estatal fins al juliol amb un equip d’allò més internacional.

Enguany, el conjunt que entrena el murcià Pedro Bosque disposa de vuit jugadors que habitualment competeixen amb la selecció del seu país, la majoria dels quals en l’absoluta. Són Pablo López i Ramy Saghdani (Espanya), Lucas Duarte (Brasil), Eliott Mounoud (Suïssa), Germán Salazar (França), Svebson Kasper (Alemanya) i Tomás González (Uruguai). A més, el rosinc Ridu El Asri es troba entre dues aigües: ha debutat amb la selecció espanyola, però últimament es prepara amb la marroquina.

Ramy i Tomás són els altres jugadors de la vila que són internacionals, el segon dels quals amb la sub-20. Anteriorment, de Roses també havien defensat els colors de la selecció espanyola Nelson Hinojosa, que aquest any no juga al Roses Platja, i Suli Batis, fitxat enguany pel Màlaga i pel Recreativo de Huelva.

Dos triomfs en tres partits

El Roses Platja suma sis dels nou punts possibles després de disputar la primera jornada de Primera Divisió a terres gaditanes. El cap de setmana passat els rosincs van guanyar al Marbella (3-2) i al Torrejón (3-5) i van perdre contra l’Atlético Torroxeño (4-7). L’Enpie Málaga de Suli Batis va guanyar els tres partits. La propera jornada serà entre aquest divendres i diumenge també a la província de Cadis, en aquest cas a Rota.

D’altra banda, el primer equip femení del Roses Platja, integrat únicament per jugadores de la Queens League –totes de fora de la comarca–, debutarà aquest cap de setmana a Segona Divisió a Torrox (Màlaga).