L'Adepaf assoleix la permanència a Copa Catalunya ressorgint al tram final

Els figuerencs s'imposen a la pista del Safa Claror barceloní a l'última jornada i se salven en l'any del retorn

El conjunt de Cristian Ruiz ha guanyat cinc dels últims set partits

Una jugada de l'últim partit de l'Adepaf a casa, a Castelló d'Empúries

Una jugada de l'últim partit de l'Adepaf a casa, a Castelló d'Empúries / EDUARD MARTÍ

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El primer equip masculí de l'Adepaf continuarà jugant a Copa Catalunya a la propera temporada després de segellar la permanència aquest dissabte a Barcelona. A l'última jornada de lliga, els nois que entrena Cristian Ruiz depenien d'ells mateixos per assolir la salvació i no han fallat a la pista del descendit Safa Claror (72-78).

En cas de derrota, els figuerencs també haurien garantit la continuïtat a Copa ja que els seus rivals directes per eludir el descens van perdre: el Santa Coloma davant el líder i nou campió Maristes Ademar (64-73) i el Mataró contra el Ciutat Vella, setè (61-64). Un d'aquests tres equips baixava -finalment, perden la categoria els maresmencs- i en cas de la triple empat a punts l'Adepaf en sortia beneficiat. L'equip altempordanès ha acabat en novena posició.

Triomf en cinc dels últims set partits

L'Adepaf, que havia conviscut en descens a Primera Catalana durant bona part de la temporada, s'ha salvat gràcies a la gran dinàmica assolida a la recta final, amb cinc victòries en els últims set partits. Aquesta era la primera temporada dels blanc-i-blaus a Copa, una categoria, ara la sisena estatal, que no trepitjaven des del 2013.