Futbol

Suspensió cautelar pel delegat i el juvenil de l'Empuriabrava-Castelló que van agredir l'entrenador de la Jonquera

La Federació Catalana de Futbol imposarà, properament, el nombre de partits o mesos de sanció

L'equip castelloní haurà de jugar els tres propers partits de casa a porta tancada

El camp de l'Empuriabrava-Castelló, on van succeir els fets

El camp de l'Empuriabrava-Castelló, on van succeir els fets / Emporda.info

Empordà

Empordà

El delegat de l'equip juvenil del CF Empuriabrava-Castelló (E.C.) i el jugador (E.C) que van agrediar l'entrenador de la UE La Jonquera, el dissabte passat, han estats sancionats cautelarment. El delegat i el jugador ja no podran ser partícips en el partit d'aquest dissabte al camp del Bàscara. En els propers dies, el Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol imposarà el nombre de partits o mesos de sanció. A més, l'equip de l'Empuriabrava-Castelló haurà de jugar els tres propers partits com a local a porta tancada.

No obstant això, el CF Empuriabrava-Castelló ja havia anunciat, el diumenge, que expulsaria de l'entitat el delegat i el jugador de l'equip. A l'agressió a Arnau Liesa, entrenador dels jonquerencs, s'hi va afegir un aficionat de l'Empuriabrava-Castelló.

"Brutalment agredit"

Els fets van succeir el dissabte passat a l'Aeròdrom d'Empuriabrava, en el partit de Segona Divisió juvenil entre l’Empuriabrava-Castelló i la Jonquera. El duel es va acabar abans d’hora per una agressió a l’entrenador visitant. Al minut 71, i amb 0-1 en el marcador, Arnau Liesa, tècnic dels fronterers, va ser «brutalment agredit» -segons explica el club jonquerenc en un comunicat- per part de diferents membres de l’Empuriabrava-Castelló.

Segons l’acte redactat per l’àrbitre, i després d’una discussió entre ells, el delegat de l’Empuriabrava-Castelló primer hauria llançat una ampolla a Liesa, sense arribar a impactar-lo. Tot seguit, li hauria etzibat dos cops de puny consecutius a la cara, el segon dels quals hauria fet caure Liesa al terra. En aquest mateix moment el delegat se li hauria llançat al damunt per seguir colpejant-lo amb les mans i amb els peus. En el moment de l’agressió s’hi haurien afegit un aficionat local i un jugador del juvenil de l’Empuriabrava-Castelló, que també haurien donat puntades de peu i cops al cap i a la resta del cos de Liesa.

Liesa únicament es va poder defensar mentre membres d’ambdós clubs intentaven separar-los. El partit es va suspendre en aquell mateix moment.

Liesa va ser traslladat amb ambulància a l’Hospital de Figueres amb «lesions ocasionades a les costelles, al cap i altres parts del cos», segons el club jonquerenc. L’extècnic i coordinador del futbol base del Peralada i del Figueres va poder sortir del centre hospitalari i al mateix vespre va anar a denunciar els fets als Mossos d’Esquadra.

"Va provocar verbalment"

Hicham Al Hamidi, entrenador del juvenil de l’Empuriabrava-Castelló i que va viure els fets a davant seu, explica que «cap acte justifica el que va passar i condemnem tota classe de violència tant a dins com a fora del camp. Abans dels fets, i arran d’una falta a mig del camp a favor de la Jonquera, el seu entrenador va començar a provocar de manera verbal, constant, i discutint amb el nostre delegat».

Tot i que l’Empuriabrava-Castelló havia anunciat que expulsaria els implicats, Al Hamidi subratlla que el mateix delegat ha presentat la seva renúncia al càrrec.