Futbol

Agredeixen «brutalment» l'entrenador de la Jonquera en un partit de juvenils a Empuriabrava i suspenen el duel entre els amateurs per rebaixar la tensió

L'entrenador dels jonquerencs Arnau Liesa és colpejat pel delegat, un jugador juvenil i un aficionat del club castelloní

El partit entre els primers equips, que s'havia de jugar aquest diumenge a la Jonquera, s'ajorna per refredar el clima de tensió

Arnau Liesa, entrenador de la Jonquera

Arnau Liesa, entrenador de la Jonquera / UELJ

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El partit de futbol de la categoria de Segona Divisió juvenil entre l'Empuriabrava-Castelló i la Jonquera, disputat aquest dissabte a la tarda a l'Aeròdrom d'Empuriabrava, es va acabar abans d'hora per una agressió a l'entrenador visitant. Al minut 71, i amb 0-1 en el marcador, Arnau Liesa, tècnic dels fronterers, va ser "brutalment agredit" -segons explica el club jonquerenc en un comunicat- per part de diferents membres de l'Empuriabrava-Castelló. 

Segons l'acte redactat per l'àrbitre, i després d'una discussió entre ells, el delegat de l'Empuriabrava-Castelló primer hauria llançat una ampolla a Liesa, sense arribar a impactar-lo. Tot seguit, li hauria etzibat dos cops de puny consecutius a la cara, el segon dels quals hauria fet caure Liesa al terra. En aquest mateix moment el delegat se li hauria llançat al damunt per seguir colpejant-lo amb les mans i amb els peus. En el moment de l'agressió s'hi haurien afegit un aficionat local i un jugador del juvenil de l'Empuriabrava-Castelló, que també haurien donat puntades de peu i cops al cap i a la resta del cos de Liesa.

Liesa únicament es va poder defensar mentre membres d'ambdós clubs intentaven separar-los. El partit es va suspendre en aquest mateix moment.

Liesa va ser traslladat amb ambulància a l'Hospital de Figueres amb "lesions ocasionades a les costelles, al cap i altres parts del cos", segons el club jonquerenc.

L'extècnic i coordinador del futbol base del Peralada i del Figueres va poder sortir del centre hospitalari i al mateix vespre va anar a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra.

L'Empuriabrava-Castelló ha expressat aquest diumenge un breu comunicat on condemna els fets i demana disculpes. A més, el club castelloní ha decidit que expulsarà de l'entitat el delegat i el jugador de l'equip que van colpejar el tècnic visitant amb cops puny a la cara i puntades de peu a la resta del cos. 

El comunicat de CF Empuriabrava Castelló emès per xarxes.

El comunicat de CF Empuriabrava Castelló emès per xarxes. / Empordà

Ajornat el partit entre els amateurs

Es dona la casualitat que aquest diumenge a la tarda, l'endemà del duel dels juvenils, s'havien d'enfrontar els dos equips amateurs (Segona Catalana) de la Jonquera i de l'Empuriabrava-Castelló, en aquest cas a terres frontereres. Arnau Liesa també és l'entrenador del primer equip de la Jonquera. Per evitar que el partit pugui pujar de tensió pels fets recents, els clubs jonquerenc i castelloní van acordar ahir al vespre l'ajornament i la Federació Catalana de Futbol hi va accedir.