Els dos altempordanesos de Tercera Federació perden contra la Pobla i el Vilafranca i cedeixen metres en les opcions per la promoció d'ascens

L'onze de l'Escala contra la Pobla.

L'onze de l'Escala contra la Pobla. / FC L'ESCALA

Roger Illa

Roger Illa

Una setmana després d'enfrontar-se entre si, l'Escala i el Peralada han tornat a jugar a la mateixa hora i, en aquesta ocasió, la coincidència no els ha portat sort. Després d'una bona ratxa de resultats, els dos equips han perdut contra dos rivals teòricament inferiors. Així, les aspiracions d'entrar al play-off d'ascens a 2a RFEF es posen una mica més complicades pels dos altempordanesos de la categoria.

L'Escala ha perdut a casa (0-1) contra la Pobla de Mafumet, en un partit condicionat pel penal i l'expulsió, al minut 6, de Pablo Calvete. La vermella al jove cedit pel Girona B ha deixat els d'Aday amb deu homes des dels primers minuts i, amb el penal transformat posteriorment per Joan Torrents (7'), ha tocat remar contra corrent durant tot el partit. Els escalencs, tot i el desavantatge numèric, han tingut un munt d'ocasions per capgirar el marcador. La majoria les ha protagonitzat Pime però, avui, ni el davanter ni cap altre jugador de l'Escala han estat encertats.

Per la seva banda, el Peralada ha sortit escaldat del camp del Vilafranca, equip en posicions de descens (3-0). Feia cinc jornades consecutives que els xampanyers sumaven, però aquest diumenge s'han vist clarament superats. Un doblet express de David Toro (33' i 36') ha dinamitat el partit pels locals que, amb tot de cara, han rematat a la segona meitat amb el 3 a 0 definitiu. Així doncs, el Peralada continua patint lluny de casa i allarga una tònica preocupant a domicili.

Amb aquesta doble ensopegada, els dos conjunts frenen les seves aspiracions d'acabar en zona de promoció d'ascens. En una 3a RFEF igualadíssima, el Vilassar i el Prat, tercer i quart classificat, ja s'escapen i deixen disponibles tan sols dues places de play-off. Els rivals directes del Peralada i l'Escala tenen gairebé tots un partit menys que ells i, en cas d'aprofitar-lo, l'ascens podria allunyar-se encara més.

El diumenge vinent (16.30 hores) el Peralada rebrà a casa un rival directe, la Montanyesa, amb qui empata a punts. L'Escala visitarà, també diumenge (11.45 hores), la FE Grama.