El Vilafant tomba el líder Torroella i s’anima per l’ascens

Els vilafantencs, quarts de Primera Territorial, tornen a confiar en les opcions d'ascens

Derrota de l’Adepaf a Copa Catalunya i l’Escala veu com el líder Vilablareix cau a Segona Catalana

El Vilafant, celebrant el triomf contra el Torroella. | EMPORDÀ

El Vilafant, celebrant el triomf contra el Torroella. | EMPORDÀ / ll.r. vilafant

Lluís Ribera

El Vilafant va descendir de categoria la temporada passada i enguany, des de la nova Primera Territorial, aspira a fer el retorn. Després d’un inici fort i d’algun petit entrebanc, els nois que entrena Jordi Burgas es tornen a animar per lluitar per l’ascens. La contundent victòria del Vilafant contra el líder Torroella de Montgrí (100-63), el dissabte passat al pavelló Joel González, recupera l’optimisme als de l’Alt Empordà. Els taronges són quarts provisionals, a un triomf dels líders Olot i Torroella, i amb un partit pendent de disputar contra el Roses, el 8 de març.

A la mateixa categoria, l’Escolàpies es va desfer del Vall d’en Bas (75-74) per la mínima i els altres tres conjunts altempordanesos van perdre: el Roses contra el Sant Hilari (52-63), el Castelló davant el Porqueres (57-70) i l’Escala amb el Banyoles (45-72).

Setena derrota en vuit partits

A Copa Catalunya, l’Adepaf va encadenar la setena derrota en els últims vuit partits a la pista del Claret barceloní (81-65). El conjunt que entrena Cristian Ruiz sempre va anar a remolc en el marcador (al descans, ja perdien 44-31) i ara continua quart per la cua.

A Segona Catalana femenina, la notícia de la jornada va ser la primera derrota del líder, el Vilablareix, que permet l’Escala seguir somiant pel títol. Les noies de Toni Espinosa es van refer de l’anterior derrota amb una victòria convincent davant el Claret barceloní (58-35) i tornen a col·locar-se a un triomf de les gironines.

En sots25 femení, l’Escolàpies segueix lluitant pel lideratge amb el Vall d’en Bas, Olot i Fontajau després d’un nou triomf a Bescanó (48-73).

D’altra banda, aquest cap de setmana no hi haurà jornada de bàsquet pel Carnaval i les lligues es reprendran el 17 i 18 de febrer.