L'Esplais manté el ritme a Quarta i l'Escala B i el Vilamalla donen vida al seu grup

Els castellonins continuen amb sis punts de marge al grup 1, mentre que les derrotes escalenques i vilamallenques al grup 2 animen al Verges i al Camallera a lluitar pel títol

Una jugada de l'Esplais-Cistella (3-1)

Una jugada de l'Esplais-Cistella (3-1) / CF CISTELLA

Lluís Ribera

Lluís Ribera

A Quarta Catalana, l'Esplais continua com a líder en solitari i amb sis punts de coixí del grup 1, mentre que l'Escala B i el Vilamalla, els dos primers classificats del grup 2, van perdre sorprenentment i donen vida als seus perseguidors.

Els de Castelló d'Empúries mantenen la ratxa triomfal i al març farà un any que no perden cap partit. La seva última víctima va ser el Cistella (3-0), que tot i oposar resistència va acabar claudicant pels gols d'Aliou Diallo (33' i 50') i d'Ibrahim Zitan (64'). El Borrassà tampoc afluixa i continua segon, a sis punts de distància. Els blaugranes es van desfer del cuer Selvatans (3-0) amb gols de Martí Coll (68'), Lluís Ortiz (83') -de nou, anotant el gol de l'ex- i de Daniel en pròpia (85'). Els de Cherno i els de Pau Quirante s'enfrontaran el 25 de febrer, en un duel que pot decidir el títol i l'ascens.

A Tercera Catalana, puja directe el campió i el vencedor del play-off entre el segon i el cinquè. El Base Roses B conserva el quart lloc després de guanyar el Vilafant (3-2) mentre que el Marca de l'Ham B, cinquè, veu perillar l'honor després de caure al camp del Garriguella (3-1). Aquest resultat el va aprofitar el Lladó per situar-se a només dos punts del play-off després de golejar el penúltim, l'Espolla (2-4).

Tres punts entre els quatre primers

Al grup 2, el duel per la primera plaça està més animat que mai. L'Escala B, líder, i el Vilamalla, segon a dos punts, es van posar d'acord el diumenge passat i van perdre els seus enfrontaments: al camp del Verges (3-0) i al del Siurana (3-1) en un duel jugat a La Finca, de Figueres. Els siuranencs, que estan als últims llocs, van allargar la crisi vilamallenca -un triomf en cinc jornades- amb un hat-trick d'Oscar Sancho.

Aquestes dues derrotes les va desaprofitar el Camallera, que no va passar de l'empat (1-1) al camp del Medes l'Estartit amb un nou gol del pitxitxi Haimadou Konteh. Els camallerencs tenen el lideratge a tres punts i a la festa s'hi ha afegit el Verges, actual segon amb els mateixos punts que el Vilamalla.