La nova lliga de curses de muntanya de l'Alt Empordà arrencarà amb tres proves

L'Empordà Trail Series constarà de les curses de Llers, Palau-saverdera i Sant Llorenç de la Muga que es disputaran entre el febrer i l'abril

Una imatge de la cursa de Llers del 2023

Una imatge de la cursa de Llers del 2023 / EMBRUIXADA/BILLY FOTOGRAF

Lluís Ribera

Lluís Ribera

L'Alt Empordà reactivarà aquest 2024 la Lliga de curses de muntanya. En aquesta edició, de moment hi prendran part tres proves: L'Embruixada Trail, de Llers; La Balcó de L'Empordà, de Palau-saverdera; i la Fox Trail, de Sant Llorenç de la Muga. L'Empordà Trail Series by Procasa, tal com s'ha batejat la competició, constarà de tres curses puntuables que transcorren per la Garriga d'Empordà, Verdera i l'Alta Garrotxa.

La cursa que inaugurarà la lliga serà la de Llers, el 25 de febrer, i tindrà recorreguts de 12 i de 21 km. La de Palau-saverdera serà el 17 de març amb distàncies de 6, 11 i 21 km, i la de Sant Llorenç de la Muga el 7 d'abril, amb proves de 7 i 14 km. Per la lliga, només es puntuaran les curses llargues de cada prova (les mitges maratons de Llers i de Palau-saverdera, i la de 14 km de Sant Llorenç de la Muga).

La competició es presentarà el diumenge 21 de gener (10.30 h) al Castell de Llers. L'Alt Empordà disposa d'un ampli llistat de curses de muntanya al llarg de l'any i no es descarta que en l'edició de 2025 alguna s'afegeixi a l'Empordà Trail Series.

Una dècada després

Fa una dècada, a l'Alt Empordà ja es va impulsar la Lliga de curses de muntanya a la comarca, amb la presència de quatre curses estabilitzades que tenien entre 20 i 23 km de recorregut. En el projecte Run Alt Empordà, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Empordà, en van formar part les proves de La Jonquera –Marxa dels Dòlmens–, Agullana –La Suada–, Maçanet de Cabrenys –Cursa del Fau– i Cantallops –Cursa del Puig Neulós.

TEMES