«La Unió Esportiva Figueres és tota la meva vida»

Carles Lloveras és homenatjat per al club de futbol figuerenc per la seva exhaustiva dedicació

Reconeixement de la UE Figueres a Carles Lloveras

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Lluís Ribera

La Unió Esportiva Figueres va dedicar un acte de reconeixement a Carles Lloveras Molinet, el diumenge passat, per la seva dedicació i vinculació a l’entitat durant prop de quaranta anys. El club li va atorgar la sacada d’honor del partit del primer equip masculí davant el Can Vidalet, de la lliga Elit, i li va regalar una samarreta amb el dorsal 12 i el seu nom i una caricatura elaborada per Lluís Puigbert. «Estic molt emocionat. La Unió és tota la meva vida», deia Lloveras, amb alguna llàgrima als ulls, després de rebre l’escalf.

Lloveras, de 87 anys, és el president d’honor de l’entitat des de 2021, any en què va haver de deixar la junta directiva per incompatibilitat amb el nomenament. En els 37 anys que ha estat a la Unió ha fet pràcticament de tot: secretari, vicesecretari, delegat en futbol base, delegat de premsa i propaganda, vocal, vicepresident i president de la comissió del Centenari. Ha estat membre de la junta amb un total de 9 presidents, des del 1967: Aureli Teixidor, Víctor Ferreres, Pere Giró, Antonio Pagès, Manel Blasi, Emili Bach, Pere Aguado, José Antonio Revilla i Narcís Bardalet. «Sempre m’he dedicat molt al club i soc una persona que quan entro en una entitat no fallo mai», afegeix.

El 1979, Lloveras ja va rebre una primera distinció per part del club, la insígnia d’or i brillants de la mà de Bach, el president amb qui ha compartit més anys a la junta, deu. El diumenge, duia aquest emblema a la camisa.

Lloveras, homenatjat

Lloveras, homenatjat / SANTI COLL

Fins al número 5 de soci

Des dels 8 anys que va a veure partits del Figueres, quan jugava al camp de les Monges. «El millor moment, per mi, de la Unió? Tots, excepte els que hem patit. Jo soc dels que ja podíem perdre per 8-0 a fora, que al següent partit de casa hi anava igual». Quan va ser nomenat president d’honor automàticament va deixar de ser soci. Tenia el número 5.

A més de formar part del club, també ha viscut l’actualitat de la Unió sent l’editor de dues publicacions: la Guia Esportiva, que es repartia abans dels partits de casa i que va presentar durant 40 anys (1967-2006), i el Marcador, un full amb tots els resultats dels equips de futbol d’elit i de regional que va repartir durant 55 anys, a partir del 1954 i fins al 2009, i cada diumenge al vespre pels carrers de Figueres. Lloveras és considerat el gran historiador i l’enciclopèdia de la UE Figueres.

Com li agradaria veure la Unió en un futur? «Potser en alguna categoria superior, però no gaire més. De la forma que està ara el futbol, amb la televisió, i per ser quatre, ja estem bé allà on som», conclou.

Els primers equips perden els partits per la mínima

En l’àmbit esportiu, els primers equips del Figueres van patir una mala jornada el cap de setmana passat. El masculí va cedir davant el Can Vidalet (1- 2), d’Esplugues de Llobregat, i el femení va caure al camp del Can Parellada (3-2), de Terrassa. A més, el juvenil A va ser clarament superat (0-5) pel segon equip del Barça, a Lliga Nacional.

El conjunt que entrena Roger Vidal no va poder completar l’emotiva jornada d’homenatge a Carles Lloveras i va disputar un partit molt gris. Després de perdre a la jornada inaugural de la Lliga Elit, a Vic (1-0), el Figueres va tornar a caure. El jove davanter figuerenc Khalid Noureddine havia igualat el 0-1 dels visitants al primer temps, però a la represa el Can Vidalet va tornar a marcar i els blanc-i-blaus van ser incapaços d’inquietar la porteria rival per com a mínim empatar. Aquest dissabte (17 h) intentaran sumar els primers punts al camp de l’Atlètic Lleida.

Les noies que dirigeix Quim Cruset, que havien golejat el Berga (6-1) en el primer partit de Primera Catalana, van caure a Terrassa (3-2) després de deixar-se remuntar els gols de Maria Arias i de Laia Palomeras. Aquest diumenge (17 h) el Figueres rebrà la visita del Vic Riuprimer B