El Roses B culmina el doblet de Mas Oliva

El filial rosinc es proclama campió de Quarta a l’última jornada, una setmana després de l’ascens del primer equip

Ascens de l'AE Roses B a Tercera Catalana com a campió de Quarta

Lluís Ribera

Lluís Ribera

Lluís Ribera

L'Agrupació Esportiva Roses ja té el doblet que somiava. El filial rosinc es va proclamar campió del grup 30 de Quarta Catalana el dissabte passat i s'afegeix a l'ascens que havia aconseguit el primer equip a Segona Catalana la setmana anterior. Tot i dominar la classificació amb cert avantatge a partir de la segona volta, el conjunt que entrena Juan Diego Herrera va haver d'esperar fins a l'última jornada per aixecar el títol i ascendir a Tercera Catalana. El Roses B en feia prou amb un punt al camp del Recreativo de Marca, a La Casera, a Vilatenim (Figueres), i no va fallar (0-6). Al descans, el marcador ja era de 0-5 davant un rival que es va presentar sense canvis a la banqueta.

Amb un grup experimentat

L'Esplais d’Abdoulie Jallow Cherno, per la seva part, va fer els deures davant el Vilafant (5-1), però es va quedar sense carambola i ha acabat com a subcampió de la lliga. Els de Castelló d'Empúries són l'únic equip que ha derrotat el campió tant a l'anada com a la tornada (0-3 i 1-0) i han tingut el luxe de comptar amb el pitxitxi Hossni Jelleun (43 gols), però s'han deixat punts pel camí que li han impedit acabar primers.

El Roses B es va recuperar ara fa dos anys. Aquest curs han debutat fins a set juvenils, però la part del grup el formen veterans i exjugadors en el seu dia del primer equip, com Nelson Hinojosa -pitxitxi de la plantilla amb 26 gols-, Sergio Blanco Boque -el porter menys golejat-, Gerard Muñoz, Fransu Doré, Blas Hornos, Juan Carlos Curro Jiménez i Dani Haro. També Eric Pérez, segon capità del filial i artífex, com a entrenador, de l'ascens del primer equip aquesta temporada. Herrera explica que "és un premi a la regularitat. Els jugadors són els artífexs de l’èxit. Hem fet debutar 7 juvenils". Per al president, Sergi López, "aquest doblet és històric, és fruit de picar pedra molts anys i de la constància d’un grup de persones".

L’Esplais, tercer millor segon i a mans de les retirades

Tot i quedar segon, l'Esplais té una mínima esperança per ascendir. Necessita que entre dos i tres equips de Tercera Catalana –de qualsevol comarca i grup– es retirin. Dels quatre grups de Quarta, els groc-i-negres no acabaran com a millor subcampió, ja que Tordera B i Santjoanenc tenen millor coeficient.

Una jugada de l'Esplais-Vilafant, de dissabte

Una jugada de l'Esplais-Vilafant, de dissabte / LLUIS RIBERA