Una autopista, muntanya i rius, projeccions a La Mostra

El festival sobre muntanya i aventura celebrarà la 22a edició del 20 al 28 de gener a Figueres amb conferències, presentacions i visionats

Es visualitzaran imatges de Charles Albert, escalador francès. | NEILHART

Es visualitzaran imatges de Charles Albert, escalador francès. | NEILHART / redacció. figueres

Emporda.info

La 22a edició de La Mostra de Muntanya i Aventura, organitzada pel Centre Excursionista Empordanès, se celebrarà del 20 al 28 de gener a Figueres. Tornarà a apropar la muntanya des de les butaques de diferents sales de la ciutat (La Cate, CatCinemes, Teatre El Jardí i Cercle Sport) amb conferències, presentacions i projeccions. Hi haurà convidats destacats i es projectaran com a mínim nou curtmetratges i llargmetratges entre els dissabtes 21 i 28.

Barefoot Charles (2022), Cuddle (2022) i Bridge Boys (2022) són una de les propostes de La Mostra que recullen Reel Rock, la plataforma d’històries més importants del món de l'escalada. Es veuran imatges d’un escalador de bloc des d’una cova i descalç, la divertida història de la travessa alpina i els escaladors Wide Boyz escalant un pont d'autopista.

També, es presentaran el recull de curtmetratges guanyadors del festival Montphoto 2022, organitzats per una entitat de Lloret de Mar referent de la fotografia digital. Des de 1997 organitza un reconegut concurs de fotografia internacional de natura i muntanya.

Més enllà dels festivals, es veurà el curtmetratge de Sean Villanueva, guanyador del prestigiós premi Piolet d'Or. La filmació titulada Let it Flow (2018) vol posar sobre el mapa l'últim riu europeu verge: el riu Vjosa d'Albània. Continuant amb la narrativa sobre els rius, també es projectarà l'obra del català Sergi Ricart, «El riu dels set noms» (2022). Una altra proposta catalana és Egoland (2022), animació d'Ignasi López realitzada amb stopmotion.

La Mostra seguirà col·laborant amb el Cineclub Diòptria i es projectarà la pel·lícula Fire of Love (2022), de Sara Dosa. Es tracta d’un documental que narra la història d'una parella de vulcanòlegs que durant dues dècades persegueixen erupcions volcàniques. Consulteu la programació sencera de La Mostra a www.cee.cat.