La Reial Societat va aconseguir la segona victòria de la temporada en lliga al seu estadi d'Anoeta, triomf no exempt de patiment en un partit d'anada i tornada davant un Espanyol que podria haver-se endut l'empat després de sobreposar-se a un pèssim inici de partit. Imanol Alguacil, el nou tècnic de la Reial Societat, ha il·lusionat l'afició i el seu equip va sortir al camp tan motivat que als dos minuts de joc ja s'havia avançat en el marcador en una jugada a pilota aturada en què la defensa de l'Espanyol no va estar bé i Merino va aprofitar una pilota perduda per fer el 1-0.

El públic d'Anoeta no havia acabat de celebrar el gol quan es va produir la segona arribada guipuscoana i el penal comès per mà de David López, que va detectar el VAR i que Willian José va convertir en el segon gol. L'equip català, amb dubtes després d'una dura ratxa de derrotes trencada només a l'última jornada, va encaixar molt malament els cops i al minut 20 estava amb un 2-0 i David López i Darder amb targetes grogues, superat per una Reial que va buscar el tercer amb afany però mancada de sort.

Però, de sobte, l'Espanyol es va recuperar i després d'una ocasió de Borja Iglesias va retallar distàncies en una altra acció a pilota aturada que va rematar de cap el brasiler Naldo. Els locals es van posar nerviosos i cada acostament del conjunt visitant era una ocasió de gol fins que al minut 45 Llorente va introduir a la seva porteria una pilota per la qual lluitava Iglesias.

A la represa, quan pitjor estaven les coses per als bascos i millor per a l'Espanyol, va arribar el tercer gol local en una rematada de Willian José. L'expulsió de Mikel Merino a vint minuts per al final va posar emoció al partit i l'Espanyol podria haver empatat si Dídac Vilà hagués encertat la seva rematada.