La Fiscalia Provincial de Madrid ha denunciat els exjugadors del Real Madrid Xabi Alonso, Ángel Di María i Ricardo Carvalho i investiga el lateral madridista Fabio Coentrao i l'exdavanter de l'Atlètic de Madrid Radamel Falcao per possibles delictes fiscals.

Fonts properes a la investigació han filtrat els noms dels futbolistes contra els quals ha actuat el Ministeri Públic arran de les dades remeses per l'Agència Tributària sobre la seva situació fiscal.

Totes les recerques han partit de dades aportades per l'Agència Tributària, segons han precisat fonts de la Fiscalia, que han recordat que Hisenda encara no ha remès cap dada sobre Cristiano Ronaldo, assenyalat en els papers de Football Leaks per haver desviat a un paradís fiscal almenys 150 milions d'euros obtinguts per drets d'imatge.

Les mateixes fonts han subratllat que la Fiscalia ha informat a favor de la mesura cautelar adoptada pel jutge d'instrucció número 2 de Madrid, Arturo Zamarriego, d'impedir la publicació de dades personals, fiscals i financeres, obtinguts de forma il·lícita i que poden afectar a la recerca en marxa.

Zamarriego va acordar la setmana passada paralitzar la informació a la que hagi pogut tenir accés la xarxa de mitjans European Investigative Collaborations (EIC), segons la qual destacats futbolistes s'haurien servit de diferents societats per evadir summes milionàries en impostos al fisc.

La Fiscalia argumenta que les actuacions per delictes fiscals es basen en dades d'Hisenda, que no s'han de publicar dades obtingudes de forma il·lícita i que les diligències estan declarades secretes i la seva difusió pot perjudicar a les actuacions.

A més, la Fiscalia ha deixat clar que "mai va a deixar de perseguir infraccions contra la Hisenda Pública, sempre que apreciï l'existència de delicte".