10 de desembre de 2015
10.12.2015
Futbol femení

Barco, jugadora del Barça B:
"Em queda molt per aprendre"

La futbolista de Peralada, de 15 anys, alterna el filial blaugrana amb convocatòries amb la selecció espanyola sub-16 i sub-17

10.12.2015 | 10:48
Barco, amb el jersei del Barça, al camp del Peralada

Tot i ser cadet-juvenil, Helena Barco està vivint la seva primera temporada en el filial del Barça, que competeix a Segona Divisió, a la mateixa categoria que l´Estartit. La defensa de Peralada té 15 anys, prové de l´Espanyol juvenil i també ha estat cridada per a participar en entrenaments amb la selecció espanyola sub-16 i sub-17. Barco, germana del jugador del Llagostera B Sergi, va començar a jugar a futbol amb cinc anys al club del seu poble, amb nens, i després va fitxar pel Cabanes, on segueix entrenant un cop per setmana. Tot i preparar-se a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, continua residint a Peralada, just dar­rere del camp de futbol.

Com t´està anant el primer any al Barça B?
En teoria em tocaria jugar a l´equip cadet-juvenil i m´està costant entrar, és lògic, tinc companyes més grans i fa més temps que són allà. Però estic dins de l´equip. Dels sis partits que hem jugat, he sortit dos cops de titular. A poc a poc vaig jugant, encara em queda molt per aprendre.

Has notat el canvi de passar de l´Espanyol juvenil al Barça B?
Sí, en el ritme i el nivell, tot i que a l´Espanyol també hi havia molt bon nivell. Tenir jugadores al voltant que són millors que tu, et fa millorar molt més.

Estàs en el club referent de l´Estat espanyol. Has tingut l´oportunitat d´anar al primer equip?
El Barça és la màxima referència del futbol femení a Espanya i, a Europa, està creixent molt. Un dia vam jugar un partit A contra B, però de moment no he anat a entrenar en el primer equip. Xavi Llorens a vegades ve en algun entrenament i partit. Del primer equip em fixo amb Marta Corredera, és central, polivalent, té moltes característiques que m´hi veig reflectida i m´agrada molt.

L´Espanyol et va posar algun impediment per anar al Barça?
No, des del primer moment m´ho va posar fàcil, el meu exentrenador m´ha ajudat molt a arribar on estic. És normal la rivalitat que hi ha entre clubs i és lògica la competitivitat, però és sana.

Quin paper tens a la selecció espanyola?
Aquest any he anat dos cops amb la sub-17 i un amb la sub-16, en entrenaments, i oficialment no he pogut debutar. Tinc 15 anys, sóc cadet de segon any i em tocaria anar amb la sub-16. Les concentracions són de tres dies, el dilluns agafem l´avió i tornem el dimecres, i en total fem quatre sessions d´entrenaments a las Rozas de Madrid. La sub-17 s´està preparant per anar l´any que ve a l´Europeu i al Mundial a Jordània, tinc opcions d´anar-hi.

El seleccionador et comenta alguna cosa per ser la de les més petites del grup?
No parlen molt d´això, et criden i amb els pocs dies que tens has de demostrar el perquè estàs allà.

En quina posició et fan jugar?
De lateral, esquerre o dret. Sóc dretana, però m´agrada més jugar per l´esquerra, em va millor anar a cama canviada. En el futbol vaig començar de davantera, central, extrem... La posició que m´agrada més és la d´extrem, però m´adapto on sigui.

Encara vas amb la selecció catalana sub-16?
No m´han convocat, és estrany, però del Barça només hi poden anar cinc jugadores com a màxim.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook