El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, s'ha mostrat avui convençut que el tècnic, Josep Guardiola, i el defensa Dani Alves acabaran renovant "de forma natural" el seu contracte amb l'entitat blaugrana.

En la seva última roda de premsa de l'any, Rosell ha assenyalat que les dues renovacions "no són urgents, però sí molt importants" i ha assegurat que el club està abordant les mateixes amb total tranquil·litat, perquè tancar-les "només és qüestió de temps".

Sobre el tècnic de Santpedor, que finalitza contracte a final d'aquesta temporada, ha explicat que fa mesos que té "una oferta de renovació a sobre de la taula", però que les dues parts encara no s'han assegut a negociar.

"Ell ja sap que pot renovar per una, dos, tres, quatre temporades, tres més dos, dues temporades més una, o una temporada, més una temporada, més una temporada, que és la fórmula que li agrada al Pep i que cada vegada m'agrada més a mi", ha explicat.

Rosell, en qualsevol cas, ha assegurat no estar preocupat: "Pep seguirà. No hi haurà cap problema. Per Què? Per aquesta paraula que ens agrada tant, que és el 'feeling'".

A més, el president del Barça ha comparat l'entrenador català, de qui espera que sigui "primer el Ferguson (entrenador i director tècnic) i després el Beckenbauer (president) del Barça", amb "aquest altre tècnic que sempre es queixa" i que no és un altre que el preparador del Reial Madrid, Jose Mourinho.

"En aquest sentit, nosaltres tenim un avantatge, i és que no només comptem amb un planter de jugadors, sinó també d'entrenadors. Pep ha estat jugador del Barça, és soci del Barça i ara també entrenador del Barça. Entén el que és el Barça i sempre pensa en el bé del club. Aquesta és la diferència", ha argumentat.

També s'ha mostrat optimista sobre la continuïtat de Dani Alves, que acaba contracte el 2012 i demana un augment considerable de la seva fitxa per seguir al Camp Nou.

"Estem fent un exercici de sentit comú, perquè no podem trencar les estructures salarials, però segur que acabarà bé. Si m'imagino un Barça sense Alves? A curt termini no, però el Barça està per damunt de qualsevol persona i seguirà 111 anys més amb o sense Dani Alves", ha manifestat.

Fent una repassada als seus primers mesos de mandat, Sandro Rosell ha escollit la venda de Zlatan Ibrahimovic com la millor decisió esportiva -"només cal veure com funciona l'equip", ha apuntat- i l'acord de patrocini amb Qatar Fundation en l'econòmic.

Respecte a aquest últim punt, espera "convèncer a la UEFA" que el nou patrocinador pot compartir espai en la samarreta amb el logotip d'Unicef en els partits de 'Champions', una cosa que actualment no permet la normativa.

Entre els punts del seu programa que desitja complir a curt termini, estan el de tenir una agència de viatges pròpia i crear la grada jove. "I a llarg termini, el 'Espai Barça' és el gran projecte que aquesta junta directiva ha d'arrencar i acabar, si dóna temps, en aquests sis anys de mandat", ha dit.

Dins de l''Espai Barça' està prevista la remodelació del Camp Nou, "però abans hem de construir el nou Palau Blaugrana, un fet prioritari, perquè sinó no podrem seguir disputant l'Eurolliga", ha aclarit.

Aquest nou Palau aniria sobre els terrenys del Miniestadi la requalificació del qual ja està parada. Recuperar la parcel·la de Sant Joan Despí venuda per l'anterior junta directiva per ampliar la Ciutat Esportiva i desfer-se dels terrenys de Viladecans, pels quals el Barça va pagar 14 milions d'euros "i ara no valen res", segons que ha denunciat Rosell, són un altre dos objectius prioritaris.

A la trajectòria esportiva del conjunt de Pep Guardiola li posa "un deu sobre deu", perquè "amb aquest equip i aquest entrenador és molt fàcil ser president del Barça" i mala nota en la política de comunicació, no la del club, sinó la que ell mateix ha utilitzat com a màxim representant de la junta directiva.

"Mai no hi havia hagut tanta informació i tanta transparència, però potser no ens hem explicat prou bé. Entenc que és un error meu per no haver parlat en 3 o 4 mesos. Per arreglar això, faré alguna intervenció més a partir d'ara", ha avançat.

Rosell també ha parlat de Johan Cruyff. De l'expresident d'honor del FC Barcelona ha dit que no li ha agradat que digui que, amb el nou patrocini de la samarreta, el Barça deixa de ser més que un club, i tampoc que hagi criticat a Leo Messi, "perquè els jugadors són el nostre patrimoni, Messi la nostra joia, i no m'agrada que ningú els toqui".

També el màxim mandatari blaugrana ha comparat amb "un títol de 'Champions'" la nominació de Messi, Xavi i Iniesta a la Pilota d'Or -hi haurà una comitiva blaugrana de 70 persones que els acompanyaran a la gala de Zuric- i ha felicitat l'expresident Joan Laporta pel seu nou escó al Parlament.