Els Reis, acompanyats de la reina Sofía, van arribar ahir junts per visitar el Rei Juan Carlos a l'hospital madrileny on ha estat operat de forma satisfactòria per a substituir-li la pròtesi artificial que li va ser implantada al genoll dret fa set anys.

El príncep Felip, Letizia i Sofía, en la seva primera aparició juntes després de la polèmica del vídeo de diumenge passat després de la missa de Palma, han arribat a les 18.00 hores a l'Hospital Universitari Sanitas La Moraleja a bord del cotxe que conduïa el cap de l'Estat.

La Reina Letizia ha estat la primera a baixar del cotxe per obrir la porta del seient del darrere a Sofía en un gest de cortesia.

A continuació, les dues reines han caminat juntes uns metres intercanviat algunes paraules amb cordialitat per unir-se al príncep Felip.

Els Reis, amb la reina Sofía al mig, han posat somrients a la porta de l'hospital davant els càmeres i fotògrafs i han saludat amb la mà.

Totes dues han tornat a somriure abans d'entrar al vestíbul, moment en què Leticia ha tornat a tenir un altre detall de cordialitat en estendre la seva mà sobre el braç de la seva sogra per acompanyar-la.

És la primera ocasió en què se les veia juntes des de la difusió del vídeo en què aparentment s'observava una topada entre les dues a la sortida de la missa de Pasqua a Palma el passat diumenge, quan Letizia es va creuar per impedir una foto de les seves filles Leonor i Sofía amb la seva àvia.

Els Reis i la reina Sofía han visitat a Juan Carlos a la unitat de cures intensives (UCI), on va romandre 24 hores en observació després de la intervenció al genoll dret.

L'operació, que ha durat 90 minuts, s'ha desenvolupat amb total normalitat i amb resultat "plenament satisfactori", segons l'informe mèdic facilitat pel centre sanitari privat, situat al nord de Madrid.

La quinzena operació a la qual Juan Carlos I, de 80 anys, se sotmet al llarg de la seva vida l'ha portat a terme l'equip encapçalat pel cap del servei de Traumatologia de l'hospital, Primitivo Gómez Cardero.

L'última vegada en què l'anterior cap de l'Estat va passar pel quiròfan va ser el 21 de novembre de 2013, quan se li va implantar una pròtesi definitiva al maluc esquerra.