Gastronomia

La restauració de Roses fomenta el producte local

La campanya «A Roses cuina de temporada tot l’any» vol valorar l’excel·lència dels aliments de l’Empordà

Plats elaborats als restaurants que formen part de la campanya «A Roses cuina de temporada tot l’any».

Plats elaborats als restaurants que formen part de la campanya «A Roses cuina de temporada tot l’any». / EMPRESARIS ROSES-CAP DE CREUS

Empordà

Empordà

La cuina de temporada és una manera de contribuir al comerç local, de proximitat i la garantia, pels comensals, de consumir productes de la millor qualitat. Ara més que mai, és important donar suport als negocis que aposten pels productes autòctons i que afavoreixen l’economia circular. D’aquesta manera també es valora l’excel·lència dels productes de l’Empordà i la temporalitat d’aquests.

La restauració fomenta el producte local

La restauració fomenta el producte local. / Associació d'Empresaris Roses-Cap de Creus

Cuina de temporada a Roses

Per tot això, l’Associació d’Empresaris Roses - Cap de Creus van crear, fa uns anys, la campanya «A Roses cuina de temporada tot l’any». Comprometent-se, així, amb els productors catalans.

En aquest sentit, el 21 de març va començar la campanya de temporada de primavera, que acabarà el 20 de juny, on participen els restaurants rosincs: Cal Campaner, Falconera, Rom, La Bodega, Can Cervera i Santa Llúcia. En aquests establiments ofereixen en el seu menú, plat i/o tapa utilitzant els productes de cada temporada. Sempre que sigui possible, es recomana que els productes emprats siguin de proximitat. D’aquesta manera, també se segueix una iniciativa impulsada per l’entitat: «El Segell Gastronomia d’Origen».

Durant cada estació, poden continuar participant els restaurants que ja en formen part o se n’hi poden afegir de diferents. Els de la temporada de primavera ja es poden veure a la pàgina www.livingroses.cat/cuina-de-temporada. En aquesta pàgina, també es pot consultar els plats i les tarifes que ofereix cada establiment.

Empresaris Roses - Cap de Creus

L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus va néixer amb l’objectiu de promocionar, dinamitzar i comercialitzar Roses. És sobretot un punt de trobada amb tots els empresaris del municipi per millorar l’economia rosinca.