ERC de Figueres ha de recórrer al quart candidat per a cobrir el grup municipal en la investidura

· Elisabet Sánchez ha renunciat a l'acta que havia deixat vacant Jesús Quiroga i serà substituïda per Xavier Amiel

Agnès Lladó i Xavier Amiel, regidors d'ERC

Agnès Lladó i Xavier Amiel, regidors d'ERC / Emporda.info

Santi Coll

Santi Coll

La formació del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Figueres no està seguint un camí fàcil després dels mals resultats obtinguts en les passades eleccions municipals del 28M, que van fer baixar els republicans de cinc a dos regidors. La desfeta electoral també ha comportat la pèrdua de la possibilitat de mantenir el grup en el govern municipal davant de la majoria absoluta aconseguida per Junts.

Des de l'endemà mateix de les eleccions, el número dos de la llista d'ERC, Jesús Quiroga, ja va anunciar que feia un pas al costat i que renunciava a l'acta de regidor per a dedicar-se plenament al càrrec de Subdirector General d'Ocupació i Territori del servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). L'havia de substituir Elisabet Sánchez, número tres de la llista, però també ha renunciat a la plaça del plenari. Sánchez és la directora territorial del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del govern català.

Aquest efecte dominó comportarà que el fins ara regidor d'Urbanisme i exalcaldable de Canviem Figueres a les eleccions municipals del 2019, Xavier Amiel, ocupi la segona plaça del grup al costat d'Agnès Lladó. Aquesta mateixa setmana, l'alcaldessa en funcions i portaveu del grup, també ha posat en dubte la seva continuïtat en el plenari a partir d'un enigmàtic "veurem" com a resposta sobre la seva continuïtat en una entrevista publicada a l'EMPORDÀ.

Subscriu-te per seguir llegint