El duel familiar entre Cantenys (PSC) i la seva filla Mireia Vehí (CUP) a les eleccions del 23 de juliol

El duel familiar entre Cantenys (PSC) i la seva filla Mireia Vehí (CUP) a les eleccions del 23 de juliol

El duel familiar entre Cantenys (PSC) i la seva filla Mireia Vehí (CUP) a les eleccions del 23 de juliol / Emporda.info

EFE

La demarcació de Girona acull en aquesta campanya electoral un duel familiar inèdit entre la candidata al Senat pel PSC Consol Cantenys i la seva filla, Mireia Vehí, que ho és al Congrés per la CUP.

Totes dues ja apareixen aquests dies amb les seves declaracions de precampanya i, mentre Cantenys presumia aquest dimarts de "les bones dades de l'ocupació", Vehí participava un dia abans en l'anunci d'una mobilització contra la presència dels Reis d'Espanya a Caldes de Malavella.

Mireia Vehí, Albert Botran i Maria Sirvent, durant l'atenció als mitjans posterior al consell polític celebrat a Sant Pere de Ribes. | ÀLEX RECOLONS

Mireia Vehí, Albert Botran i Maria Sirvent, durant l'atenció als mitjans posterior al consell polític celebrat a Sant Pere de Ribes. | ÀLEX RECOLONS

Segons fonts polítiques properes a la família, la consigna entre elles té a veure aquesta vegada amb evitar la qüestió familiar, la coincidència de mare i filla en una mateixa campanya i per una mateixa província, i centrar el seu discurs en les polítiques que cadascuna d'elles defensa.

A Consol Cantenys l'avala una trajectòria més gran, la de catorze anys a l'alcaldia de Vilafant fins que va optar en els últims comicis municipals per fer un pas al costat i propiciar el relleu.

Semblava que Cantenys s'allunyava de la vida política i que la representació en aquest àmbit quedava en mans exclusivament de la seva filla, però el PSC hi ha comptat per estar a dalt de tot de la llista del Senat.

El gir de guió ha propiciat la coincidència amb Mireia Vehí, candidata per la CUP al Congrés, on ja ha estat a l'actual legislatura després d'una etapa prèvia al parlament català.

Consol Cantenys en el balcó de l’Ajuntament que ha dirigit durant catorze anys. | SANTI COLL

Consol Cantenys en el balcó de l’Ajuntament que ha dirigit durant catorze anys. | SANTI COLL / SANTI COLL. VILAFANT

Tot i que ara passen de puntetes sobre l'assumpte familiar, Vehí va acceptar al seu moment donar suport a la seva mare en un acte electoral de les municipals del 2019 i, aquí, va aprendre que li podien ploure les crítiques de l'independentisme, que li va recordar a les xarxes que PSC va donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya després del referèndum il·legal.

El resultat de les eleccions, pel que fa al duel particular entre Cantenys i Vehí, es coneixerà la nit del 23J, si bé la mare es preveu que accedeixi al Senat al capdavant d'un partit que ja va guanyar les municipals a la capital de la província, mentre la filla dependrà de la mobilització que aconsegueixi la CUP en aquestes generals.

dar/ce