El cicle formatiu de Transport i Logística té més demanda d'empreses que alumnes, a Figueres

La comarca té una creixent demanda de professionals qualificats

L'empresa Amazon, una de les darreres indústries del poligon. | DDG

L'empresa Amazon, una de les darreres indústries del poligon. | DDG

Empordà

Empordà

El cicle formatiu de grau superior de Transport i Logística de l'Institut Cendrassos de Figueres té més demanda per part d'empreses que alumnes. Segons el centre i la Generalitat, la situació reflecteix la creixent demanda de professionals qualificats a la comarca on el sector del transport i la logística està en plena expansió.

L'Institut Cendrassos ofereix una formació completa i adaptada a les necessitats del mercat, amb la qual cosa els alumnes que s'hi matriculen tenen la garantia d'obtenir una qualificació que els obrirà moltes portes.

L'Alt Empordà té una ubicació geogràfica privilegiada, com a porta d'entrada a Europa i punt de connexió entre el Mediterrani i la resta del continent.

Noves empreses

A més, la recent ampliació del Polígon de Vilamalla i l’arribada de LogiRail a Portbou o empreses com Amazon, Calsina Carré, Grup Padrosa, Transgourmet i moltes altres confirmen l'expansió d'aquest sector a la comarca.

Les empreses del sector del transport i la logística necessiten professionals formats en gestió de magatzems, organització del transport, internacionalització, idiomes, gestió de comandes, etc.

I justament els alumnes del cicle de Transport i Logística de l'Institut Cendrassos adquireixen tots els coneixements i habilitats necessaris per a desenvolupar-se amb èxit en aquestes professions.

El cicle formatiu de l'Institut Cendrassos no només ofereix una formació teòrica sòlida, sinó que també inclou pràctiques en empreses del sector. Això permet als alumnes adquirir experiència real i aplicar els coneixements apresos a l'aula.

Modalitat DUAL i idiomes

El cicle de Transport i Logística de l'Institut Cendrassos s'ofereix també en modalitat DUAL, la qual cosa permet als alumnes compaginar la formació al centre educatiu amb un contracte laboral remunerat en una empresa. A més, la formació inclou ensenyament d'anglès i francès, dos idiomes imprescindibles en aquest sector globalitzat.